Silah ruhsatı için kapsamlar genişletildi

Ateşli Silahlar Yönetmeliği 19'uncu defa değişti.

Gündem 20.09.2021, 16:35 İrem Durak
Silah ruhsatı için kapsamlar genişletildi

Silah ruhsatı için kapsamlar genişletildi

Ateşli Silahlar Yönetmeliği 19'uncu defa değişti. Devlet, ruhsatlı silah alabileceklerin sayısında artışa gitti. Silah alma yasağı olanlara böylece ruhsat verilmesinin önü açılmış oldu.

Sivil toplum kuruluşları bireysel silahlanmaya karşı mücadele verirken, İçişleri Bakanlığı silahlanmayı kolaylaş hale getirdi. 'Ateşli Silahlar ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Yönetmelik'te geçen hafta 19. Defa değişiklik gerçekleştirildi. Ruhsatlı silah alabileceklerin kapsamı genişletildi, silah alabilecek bürokratların sayısı yükseltildi. Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu başkanı/ üyeleri, büyükşehir belediyelerinde görevli bulunan genel sekreterler, il özel idaresi genel sekreteri kapsama alınmış oldu.

Edinilen bilgilere göre müteahhitler de silah ruhsatı alacak meslek gruplarına girdi. Müteahhitler, silah taşıma ruhsatı verilmesi için yapım işlerinin büyüklüğüne bakılacak. Bazı meslekler için de silah ruhsatlarının yenilenmesi esnasında harç alınmaması kararı çıktı. Silah ruhsatları 5 senede bir yenileniyor. Bu sene harç miktarı 7 bin 606 lira olarak belirliydi. Silah ruhsatı verilmesini engelleyen hallerle alakalı olan maddede de önemli değişikler gerçekleşti. Yeniden silah verilmesi 'sakıncalı' olanlardan uygun bulunanlara da taşıma ya da bulundurma ruhsatı verilecek.

Emekli Mülkiye Başmüfettişi Mahmut Esen, düzenlemeyi şu şekilde açıkladı:

"Yeni yönetmelikten, 'Hiçbir şekilde' ruhsat verilemeyeceği ibaresi kaldırıldı. Yasaklanmış hakların geri verilmesi kararı alınması ve cezanın infazından beş sene geçmiş olması, ruhsat veriliş sebeplerinin idari makamlara bildirilmemesi vb. hallerde silah ruhsatı verilebileceği ile ilgili düzenleme getirildi. Belirli suçlardan (kadına karşı şiddetin önlenmesi bağlamında haklarında tedbir kararı verilenler dahil) haklarında kovuşturma yapılan şahısların da silahları dava sonuna kadar emanete alınacak."

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04