Son Dakika! Ümitcan Uygun, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Ümitcan Uygun ile geçirdiği geceden sonra evinde şüpheli bir biçimde hayatını kaybeden Esra Hankulu davasında karar açıklandı.

Gündem 13.04.2022, 20:30 13.04.2022, 21:49 İrem Durak
Son Dakika! Ümitcan Uygun, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Son Dakika! Ümitcan Uygun, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Ümitcan Uygun ile geçirdiği geceden sonra evinde şüpheli bir biçimde hayatını kaybeden Esra Hankulu davasında karar açıklandı. Uygun, 'neticesi nedeniyle ağırlaşmış yaralama' suçundan 10 sene hapis cezasına çarptırıldı.

Esra Hankulu (25) Mamak ilçesi Akdere Mahallesi'nde bulunan evinde, 5 Ağustos tarihinde ölü bulunmuştu. Hankulu'nun yanında olan arkadaşları Dilan C. ile Furkan G., olay gecesi, kamuoyunda 'Aleyna Çakır' olarak bilinen Sema Esen'in ölümü ile alakalı soruşturmada şüpheli olan Ümitcan Uygun'un da geceyi evde geçirdiğini ifade etmişti.

''KASTEN ÖLDÜRMEK'' SUÇUNDAN TUTUKLANDI

Bunun üstüne Ümitcan Uygun, Dilan C. ve Furkan G., Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen Uygun, 'kasten öldürme' suçundan çıkarılmış olduğu nöbetçi sulh ceza mahkemesi tarafından tutuklanmış; diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

KÜNT KAFA TRAVMASI SONRA İÇ KANAMADAN ÖLMÜŞ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,dosyadaki tüm delilleri detaylı inceleme için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. İstanbul Adli Tıp Kurumu'nca hazırlanan rapor da soruşturma dosyasına girdi. Raporda, Esra Hankulu'nun künt kafa travması sonrası meydana gelen iç kanama sonucu hayatını kaybettiği belirtildi. Bu rapor ile dosyada eksik kalmadığı ve iddianame düzenleneceği öğrenildi.

Son Dakika! Ümitcan Uygun, Esra Hankulu'nun ölümüyle ilgili yargılandığı davada 10 yıl hapis cezasına çarptırıldıÜmitcan Uygun - Esra Hankulu

"BENİM VİCDANIM RAHAT"

Son duruşmada söz alan Uygun, sabah evden çıkarken Hankulu'nun hayatta olduğunu belirterek, "Evden çıkarken Esra beni öptü ve yolcu etti. Benim vicdanım rahat. Doğru bir tanedir, o da ortaya çıkacak. Bahsi geçen eylemi ben gerçekleştirmedim. Tahliyemi talep ediyorum" demişti.

10 YIL HAPİS CEZASI ALDI

Bugün gerçekleştirilen karar duruşmasında ise Uygun, 'neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama' suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12