Squid Game konusu nedir? Neden İzlemelisiniz?

Squid Game, Netflix'in son zamanların en popüler dizilerinden biri haline dönüştü.

Gündem 09.10.2021, 14:31 İrem Durak
Squid Game konusu nedir? Neden İzlemelisiniz?

Squid Game konusu nedir? Neden İzlemelisiniz?

Squid Game, Netflix'in son zamanların en popüler dizilerinden biri haline dönüştü. Öyle ki 81 ülkede Netflix'in 1. sırasında kendine yer buldu. Peki Squid Game dizisinin bu kadar beğenilme nedeni nedir? Konusu nedir? Telefon numarası krizi nedir? İşte mutlaka izlemeniz için birkaç bilgi.

Squid Game dizisi, Netflix'te yayınlandığı tarihten bu yana dünya çapında popülerlik kazandı. Açlık Oyunları'nda verilen mücadele ve Testere filmindeki vahşeti bir arada sunan Squid Game dizisi, konusu ile dünya çapında ilgi gördü.

Netflix CEO'sundan Squid Game Açıklaması

Netflix eş CEO'sundan, Squid Game için iddialı bir açıklama geldi: "Squid Game, Netflix'in şu ana kadarki en büyük şovu olabilir."

Son zamanlarda telefon numarası kriziyle gündem olan Squid Game, dünya çapında ilgi görmeyi sürdürüyor. Son olarak Netflix, dizideki telefon numarasının gerçek olmasıı ve numaranın gerçek sahibinin defalarca aranması sebebiyle bazı sahneleri değiştirmeyi hedefliyor.

Squid Game Konusu Nedir?

Dizinin konusu, maddi olarak problemler yaşayan, borç batağındaki insanların oyun adı altında para ödüllü bir yarışmada bir araya gelmelerini anlatıyor. Büyük miktarlarda borçların altında ezilmekte olan insanlar, ilk olarak basit bir oyunu kazanarak para ödülü almayı başarıyor. Sonrasında da, büyük oyuna davet ediliyorlar. Kart üzerinde bulunan numarayı arayanlar tamamen gizlilik dolu bir oyunun içine sürükleniyor.

Katılımcıların bilmediği en önemli nokta, başaramayanların elenmiş olduğu bu oyunda elenmenin "ölümle" olması. Çocuk oyunlarında başarısız olan kişiler, teker teker öldürülüyor. Büyük para ödülünü kazanmak isteyen onlarca kişi de, ölümü göze alarak oyunu sürdürüyor.

Çaresizlik içerisindeki 456 insan, peş peşe altı oyun kazanırsa 45,6 milyar won (yaklaşık 350 milyon TL) ödülü alıp gidebileceklerini ümit ediyorlar.

Rekor Kırıyor

Squid Game dizisi, Netflix'in şu ana kadar en çok izlenen yapımı olan romantik tarih dizisi Bridgerton'un rekoruna yaklaşmaya başladı. Netflix, Squid Game adında yeni içeriğine çok güveniyor ve bu yapım ile tüm zamanların rekorunu kırmayı amaçlıyor.

Telefon Numarası Gerçek Çıktı

İzleyicilerden tam not almayı başaran dizi, bir yandan da davalık oldu. İlk olarak dizide bulunan telefon numarasının gerçek çıkması ve numaranın sahibinin günde 4 bin arama almasının ardından Netflix'e ulaşarak durumu anlatması gündem yaratmıştı. Netflix, numaranın gerçek sahibine numarayı değiştirmesini önermişti. Ülkenin cumhurbaşkanı adayı Huh Kyung-young ise, 85 bin dolar karşılığında numarayı satın almayı teklif etmişti.

Kore gazetesi Money Today'e konuşma yapan ve aramalar sebebiyle gündelik hayatına devam edemez hale geldiğini belirten kadın "Ben bu numarayı on yıldan uzun süredir kullanıyordum, bu yüzden şaşkınlık içerisindeyim. 4 binden fazla numaradan çağrı aldım. İlk olarak ne olduğunu anlamadım ama sonrasında bir arkadaşım numaramın dizide yer aldığını belirtti."

Kore basınında çıkan haberlere göre kadın beş milyon wonluk (yaklaşık 37 bin TL) tazminat talebini kabul etmedi.

Netflix, "Prodüksiyon şirketiyle beraber bu problemi nasıl çözebileceğimizi inceliyoruz. Telefon numarasının bulunduğu sahneleri değiştirebiliriz" şeklinde konuştu.

Squid Game Dizisi Kaç Bölüm?

Dizinin ilk sezonu toplam dokuz bölümden oluşmakta.

1. Kırmızı Işık, Yeşil Işık

2. CEHENNEM

3. Şemsiyeli Adam

4. Takıma Sadık Kal

5. Adil Bir Dünya

6. Kanka

7. VIP'LER

8. Gemi Aslanı

9. Şanslı Bir Gün

Squid Game Oyuncuları

Başrol oyuncuları:

Lee Jung-jae (Chief of Staff)

Park Hae-soo (Prison Playbook)

Wi Ha-jun

HoYeon Jung - Kang Sae-byeok

Oh Yeong-su Oh Il-nam

Anupam Tripathi, Abdul Ali

Heo Sung-tae Jang Deok-su

Kim Joo-ryoung - Han Mi-nyeo

Yönetmen:

Hwang Dong-hyuk

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12