"Suriyeliler Türkiye'den dönmesin"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamış olduğu 1 Milyon Suriyeli'nin geri dönüş projesi Afrin'de Suriyeliler tarafından protesto edildi.

Gündem 16.05.2022, 22:51 İrem Durak
"Suriyeliler Türkiye'den dönmesin"

"Suriyeliler Türkiye'den dönmesin"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamış olduğu 1 Milyon Suriyeli'nin geri dönüş projesi Afrin'de Suriyeliler tarafından protesto edildi. Afrin'de gerçekleştirilen basın açıklamasına katılan Suriyeliler, Türkiye'de yaşayan vatandaşlarının geri gelmemesi için çağrılar yaptı.

Suriyelileri geri gönderme ile alakalı tartışmalar Türkiye'nin siyaset gündeminde de güncelliğine devam ederken Suriye'de de Suriyelilerin geri dönmemeleri yönünde gösteri yapıldı.

YAPILACAK KONUTLARA YERLEŞTİRİLECEKLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de yaşamakta olan 1 milyon Suriyeli'nin geri dönüşü için hazırlıklar yapıldığını ve bu bağlamda İdlib'deki briket ev sayısının 100 bine çıkarılacağını belirtti, 4 ayrı bölge için daha benzer bir planı duyurdu. Erdoğan, Türkiye'de yer alan başta Azez, Cerablus, El Bab ve Tel Abyad kökenliler olmak üzere 13 bölgeye 1 milyon kişinin dönüş yapabilmesi için de benzer bir proje planladıklarını ifade etti.

AFRİN'DE PROTESTO EDİLDİ

Tamga Türk'ün aktardığı habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı proje Afrin'de yaşayan bazı Suriyelileri memnun etmedi. Toplanıp basın açıklaması yapan grup, Suriyelilerin ülkeye geri gelmemesi için çağrıda bulundu.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12