Tarım ve Orman Bakanı: ’Sorumluluk Belediyelerdedir’

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, gerçekleştirdiği açıklamada yerleşim yerlerini korumada birinci derecede sorumluluğun belediyelerde bulunduğunu söyledi.

Gündem 02.08.2021, 15:17 İrem Durak
Tarım ve Orman Bakanı: ’Sorumluluk Belediyelerdedir’

Tarım ve Orman Bakanı: ’Sorumluluk Belediyelerdedir’

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, gerçekleştirdiği açıklamada yerleşim yerlerini korumada birinci derecede sorumluluğun belediyelerde bulunduğunu söyledi. Bakan, siyasetten arî bir çağrı gerçekleştirerek belediyeleri durumu iyileştirmek üzere çalışmaya çağırdı.

Türkiye, yangınla mücadelede aralıksız devam ederken ve ‘#HelpTurkey’ etiketiyle global çapta yardım çağrısı başlatıldı ve Orman ve Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, geçtiğimiz saatler içerisinde yeni bir açıklama gerçekleştirdi. Pakdemirli, yaptığı açıklamada şu anda 8 yangının sürdüğünü açıkladı. Sonrasında da tüm yangınlara 16 uçak, 9 İHA, 45 helikopter, 6 yönetim helikopteri, 708 arazöz, 708 iş makinası, 4 bin 800 personel ile müdahalelerin sürdüğünü söyledi.

Vatandaşların Muğla’da ‘uçak göremiyoruz’ şeklindeki söylentilerine de cevap veren Pakdemirli, “Mücadele ettiğimiz satıh çok büyük olduğu için vatandaşlarımız zaman zaman semalarda istediği sıklık içerisinde bu araçları göremeyebilir fakat Muğla özelinde 4 uçak ve 17 helikopterle çalışmalarımız sürüyor” ifadelerine yer verdi.

Sorumluluk belediyelerdedir

Bugün tedbiren 6 mahallenin boşaltıldığını da belirten Pakdemirli, ardından belediyeler hakkında bir açıklamada bulundu. Bakan, özellikle son 4-5 günlük yangınların bilançosunda bilançonun büyümesi konusunda belediyelere çağrı yaptı. Belediyelerin katkılarının sonsuz olduğunu belirten Bakan, ‘ancak’ diye başlayarak şu şekilde devam etti:

“Ben belediyelerimize, ister bizim partiden, ister başka partiden siyasetten arî olarak şu çağrıyı yapıyorum: Hem devam eden yangınlarımızla ilgili hem de yangınlardan sonra bu işin bilançosuyla alakalı olarak bir oturup, toplanıp, yerleşim yerlerinin korunması konusunda belediyelere hem sorumluluklarının hatırlatılması, hem de bunu nasıl daha iyiye taşırızı çalışıyor olmamız lazım.

Benim son 5 günlük bilançoda gördüğüm, orman teşkilatı yerleşim yerlerini korumaktan, -birinci derecede aslında sorumluluk belediyelerdedir-, ormanların yanmasına müsaade etmek zorunda kaldık. Ormanların yanması da sahayı daha da genişletti. Sahanın genişlemesi de yeni yeni yerleşim yerlerine maalesef zarar getirdi. Siyasetten arî bir çağrıdır bu."

Bakan, sözlerini en azından yangından sonra oturup belediyelerle bir çalıştay yapıp, özellikle yerleşim yerlerinin korunması maksadıyla belediyelerin buradaki kurumsal kapasitesini nasıl daha iyi hale getirebileceklerini konuşmaları gerektiğini belirtti.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 04:10
Güneş 05:45
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:47
Yatsı 21:15