Toplu Ulaşımda 'Tek Kart' Dönemine Geçilecek

PTT AŞ Genel müdürü Hakan Gültekin, bugün gerçekleştirdiği açıklamada toplu ulaşımda 'tek kart' dönemine geçilmesi ile ilgili olarak çalışmaların başladığını duyurdu.

Gündem 11.10.2021, 15:20 İrem Durak
Toplu Ulaşımda 'Tek Kart' Dönemine Geçilecek

Toplu Ulaşımda 'Tek Kart' Dönemine Geçilecek

PTT AŞ Genel müdürü Hakan Gültekin, bugün gerçekleştirdiği açıklamada toplu ulaşımda 'tek kart' dönemine geçilmesi ile ilgili olarak çalışmaların başladığını duyurdu. Gültekin yaptığı konuşmada ayrıca Paris Anlaşması ve PttAVM.com'daki fiyatlara da değindi.

12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası kapsamında gazetecilerin sorularını cevaplayan PTT AŞ Genel müdürü Hakan Gültekin, her il için özel olarak üretilen toplu ulaşım kartlarının tek bir ulaşım kartı altında toplanmasını sağlayacağını ifade etti.

Gültekin’in gerçekleştirdiği açıklamaya göre, bu projenin gerçekleşmesi durumunda örneğin İstanbul’da aldığımız bir ulaşım kartı, Konya’daki toplu ulaşım araçlarına binmek için de kullanabilecek. Gültekin, proje için birçok belediye ile çoktan anlaşma yapıldığını ifade etti.

‘Türkiye Kart’ olarak adlandırılan yeni kartın, bir önceki şuralarda sık sık tartışıldığını kaydeden Gültekin, “Türkiye'deki bütün belediyelerimize toplu ulaşım kartlarının Türkiye Kart özelliği kazanmasını teşvik etmek amacıyla Bakanlığımız bu özelliği açıkladı. Bütün belediyelere 'toplu ulaşım sistemlerini Türkiye Kart'ın tarif ettiği şema ve teknoloji ile revize edin, bütün kartlar birbirleriyle geçsin' diye davet yazısı gönderildi. Bu anlamda destek bekliyoruz."  İfadelerine yer verdi.

"Birçok belediye ile de anlaşmamızı gerçekleştirdik ve teknik entegrasyonumuzu bitirmiş durumdayız. Konya'da bu işlemlere başladık. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın gerçekleştirdiği tüm toplu ulaşım kanallarında Türkiye Kart uygulamasının geçmesini istiyoruz. “ şeklinde konuşma yapan Gültekin, Türkiye Kart ile beraber kart yığınının ve milyonlarca lira masrafın önüne geçileceğini ve bu uygulamanın dünyada örnek bir teknoloji olduğunun da altını çizdi. Şimdilerde çevreci kurumlara ihtiyaç duyulduğunun ve bu sebeple de çevreci adımlar atmaya başladıklarını ifade eden Gültekin, “Yüzde 100 geri dönüştürülebilir ambalajlar kullanabilmekteyiz. Üzerinde bulunan boyalar da suda çözünebilir. Elektrikli araç kullanımına ve yenilenebilir enerji kullanan araçları kullanmaya dikkat etmekteyiz. Bunları yaygınlaştırmak için de elimizden geleni yapıyoruz. “ açıklamasını gerçekleştirdi.

"Anlaşma, tek başına çevreci yaklaşımları içermiyor "

Geçtiğimiz günlerde TBMM’den onay alan Paris İklim Anlaşması’na ilişkin olarak da "Cumhurbaşkanımız çevre hakkındaki vizyonunu ortaya koydu. Paris İklim Anlaşması'nı bir an önce hayata geçirmemiz gerektiğini belirttiler. Kamu odaklı kurumlar olarak bizler de gerekli çalışmaları yapmaktayız. Bu anlaşma, içeriği itibarı ile tek başına çevreci yaklaşımları da içermiyor, yanında yapmamız gerekenler bulunuyor.“ şeklinde konuşan Gültekin, içeriğin ve bilgilendirmelerin yetkililer tarafından incelenmeye başlanacağını ve gerekenlerin yapılacağını ifade etti.

"Fahiş fiyatlarla mücadeleye devam ediyoruz"

Son olarak PttAVM.com'daki fiyatlar ile alakalı konuşan Gültekin, "11 sene önce kurulduğunda henüz Türkiye'de e-ticaretle alakalı uygulamalar başlamış değildi. İçeriği şu şekilde; pazar yeri olduğu için bize ilgili satıcı firmalar gelerek kendi mağazalarını açıp ürünlerini ve fiyatlarını kendileri belirliyor. Fakat bizler buradaki fiyatları incelemeye, bulunuyorsa fahiş fiyatlara müdahalelerde bulunmaya devam ediyoruz. İlgili satıcı firmalara gerekli uyarılarımızı gerçekleştiriyoruz. Gerektiğinde de mağazalarımızla alakalı olarak işlemler yapıyoruz ama tabii ki mağaza ailemiz oldukça geniş. Bunun içerisinde devlet kurumlarımız da bulunuyor, özel sektör firmalarımız da var. “ şeklinde konuştu.

Fiyat dengesini sağlamak için iletişime geçtiklerini ifade eden Gültekin, “Piyasa şartlarının üstünde olduğunu gördüğümüz ürünleri de satışta daha geri aşamalara çekmekteyiz. PttAVM'nin tek konusu temel gıda maddeleri olmuyor. Elektronikten oto ihtiyaçlarına, ev ihtiyaçlarından giyime kadar bütün ürünleri bulabileceğiniz bir platform. Burada da mağazalar hangi ürünlerini hangi fiyatlar ile sunuyorsa o biçimde hayatına devam ediyor. Türk ürünlerinin e-ticaretle dünya pazarlarına sunulacağına inanmaktayız. Bu konuda farklı uygulamalarımıza devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:52
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:42
Yatsı 21:08