Türkiye'de 1 Hafta Tatil Yapmanın Fiyatı Dudak Uçuklattı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Türkiye'de iki kişilik bir ailenin bir hafta tatil yapabilmesi için yaklaşık olarak kaç para harcaması gerektiğini duyurdu.

Gündem 12.05.2022, 15:13 İrem Durak
Türkiye'de 1 Hafta Tatil Yapmanın Fiyatı Dudak Uçuklattı

Türkiye'de 1 Hafta Tatil Yapmanın Fiyatı Dudak Uçuklattı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Türkiye'de iki kişilik bir ailenin bir hafta tatil yapabilmesi için yaklaşık olarak kaç para harcaması gerektiğini duyurdu. Belirtilen rakama göre bu yaz tatil yapmamız pek de kolay olmayacak.

Anbean hissetmekte olduğumuz yüksek enflasyon, her türlü harcamada elimizi kolumuzu bağlamayı sürdürüyor. Bunun en net göstergesi, başta gıda sektörü olmak üzere satın almak istediğimiz herhangi bir şeyin ücretinin her ay düzenli olarak yükselmekte olması. Bu kritik problemi ne şekilde aşacağımızı bilemiyoruz fakat gelen son açıklamalar, bu yaz tatil yapabilmenin hiçbirimiz için kolay olmayacağını ortaya koyuyor.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Bloomberg HT'ye verdiği bir röportajda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Önümüzdeki aylarda turizm rekoru beklemediklerini söyleyen Bağlıkaya, iki kişilik bir ailenin bu yaz tatile çıktıklarında bir haftalık ortalama masrafını da açıkladı. Yapılan açıklamaya göre iki kişilik bir ailenin beş yıldızlı bir otelde bir hafta tatil yapmasının maliyeti, 20-25 bin lira olacak.

1 hafta tatil yap, 2 yıl borcunu öde...

Firuz Bağlıkaya'nın yaptığı açıklamalarda dikkat çeken bir husus daha var. Özel bir banka, tatilcilere kolaylık(!) sağlamak adına TÜRSAB ile anlaşma yapmış durumda. Bu anlaşma, tatile gidecek vatandaşların yapacakları harcamayı 24 ay taksitlendirebilmesine imkan tanıyor. Tatil kredisi kapsamında yapılan anlaşmaya göre dileyen vatandaşlar, 500 ila 50 bin TL arasındaki tatil masraflarını yüzde 0 faizle 24 ayda ödeyebilecekler. Evet, 1 haftalık tatilinizin borcunu 2 yılda ödeyebileceksiniz...

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36