Ümit Özdağ'ın Hatay'a giriş yasağı kalktı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Hatay'a gidip Suriye sınırına sembolik olarak ilk mayını döşeyeceğini ifade etmişti.

Gündem 28.06.2022, 15:58 İrem Durak
Ümit Özdağ'ın Hatay'a giriş yasağı kalktı

Ümit Özdağ'ın Hatay'a giriş yasağı kalktı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Hatay'a gidip Suriye sınırına sembolik olarak ilk mayını döşeyeceğini ifade etmişti. Jandarma engeli ile karşılaşan Özdağ, Hatay Valiliği'nin yasağı kaldırdığını açıkladı. Antakya'ya doğru yola koyulan Özdağ, bir basın açıklaması yapacağını ifade etti. Destek için Ankara'dan yola çıkmış olan Muharrem İnce ise "Sayın Özdağ aradı, Valiliğin yasağı kaldırdığını belirtti. Teşekkür etti. Kendisinin de döneceğini açıkladı. Ben de Niğde yolundan geri dönüyorum." İfadelerini kullandı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, dün gerçekleştirmiş olduğu açıklamada Hatay'a giderek Suriye sınırına ilk mayını döşeyeceğini açıkladı. Özdağ'a cevap veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise "Meczup desen meczup, aklını kaybetmiş desen aklını kaybetmiş. Ne yapmaya çalışıyorsun? Neymiş, gidecekmiş sınıra mayın döşeyecekmiş. Sınırın kilometrelerce uzağına senin girebilmene biz müsaade eder miyiz?" ifadelerini kullanarak sert çıkıştı.

ÖZDAĞ'A JANDARMA ENGELİ

Geri adım atmayan Özdağ, Soylu'ya seslenerek, "Geri adım atmayan Özdağ, sosyal medya üzerinden paylaşım yaparak "Ben şimdi sınıra gidiyorum ve orada bir sembolik adım atacağız. Hadi engelle bakalım, engelle de görelim bakalım seni" ifadeleri kullandı. Ancak Hatay girişinde jandarma engeliyle karşılaşan Özdağ, kente alınmadı.

İNCE'DEN ÖZDAĞ'A DESTEK

Yasak kararı alınana kadar şehri terk etmeyeceğini belirten Özdağ, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak destek istedi. Özdağ'a siyasi isimlerden ilk destek Muharrem İnce'den geldi. İnce, "Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Hatay'a alınmamasını kınıyorum. Kendisine destek olmak için Ankara'dan Hatay'a yola çıkıyorum." dedi.

ÖZDAĞ: HATAY VALİSİ GERİ ADIM ATTI

İlerleyen saatlerde bir paylaşım daha yapan Özdağ, Hatay Valiliğinin yasağı kaldırdığını belirterek, "Büyük Türk Milleti, bugün Hatay Valisi, Anayasa'ya aykırı ve hukuksuz bir şekilde aldığı, Zafer Partisi'nin Hatay'a girişinin engellenmesi kararından, sizlerin ve demokrasiye inanarak bize destek veren herkesin iradesi karşısında geri adım attı." ifadelerini kullandı.

Yola çıkan Özdağ'ın Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da açıklama yapması bekleniyor.

ÖZDAĞ ARADI, İNCE YOLDAN DÖNDÜ

Hatay Valiliği'nin yasağı kaldırdığını duyurmasının ardından Muharrem İnce'den yeni açıklama geldi. İnce, "Sayın Ümit Özdağ aradı, Valiliğin Hatay'a giriş yasağını kaldırdığını söyledi. Teşekkür etti. Kendisinin de döneceğini söyledi. Ben de Niğde yolundan geri dönüyorum. Hatay vatan toprağıdır. Bizi vatanımızda kendi topraklarımıza almayacak bir güç henüz dünyaya gözlerini açmadı." açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 07 Mayıs 2024
İmsak 03:55
Güneş 05:35
Öğle 12:50
İkindi 16:42
Akşam 19:56
Yatsı 21:28