Uşak Valisi eşinin yorumu yüzünden merkeze çekildi

İçişleri Bakanlığı, Uşak Valisi Funda Kocabıyık'ın geçici görev ile İçişleri Bakanlığı emrine görevlendirildiğini açıkladı.

Gündem 27.04.2022, 19:55 İrem Durak
Uşak Valisi eşinin yorumu yüzünden merkeze çekildi

Uşak Valisi eşinin yorumu yüzünden merkeze çekildi

İçişleri Bakanlığı, Uşak Valisi Funda Kocabıyık'ın geçici görev ile İçişleri Bakanlığı emrine görevlendirildiğini açıkladı. Kararın, Funda Kocabıyık'ın eşi eski AK Partili vekil Hüseyin Kocabıyık'ın Gezi Davası kararı ve AK Parti'yi eleştiri yapmasının sonrasında gelmesi dikkati çekti. Uşak Valisi Funda Kocabıyık'ın eşi eski AK Parti milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Gezi Davası'nda verilmiş olan mahkumiyet ve tutuklama kararlarını eleştirmişti.

KAVALA'YA VERİLEN CEZAYI ELEŞTİRDİ

Kocabıyık resmi Twitter hesabından gerçekleştirmiş olduğu paylaşımda, "Tüm hayatımızda CHP'nin 1946'da yaptığı seçim hilesini tenkit ettik. 2019'da İstanbul'da bir benzerini biz yaptık. Hayatımız boyunca Menderes'i ipe çeken zalim hakim ve savcılara lanet okuduk; şimdi onların benzerleri vicdansız hükümler kuruyorlar. Hukuk dışı kararların hakim ve savcıları bizi, hayatımızı adadığımız ne kadar kutsal değer varsa onları savunamaz hale getiriyorlar. Bu karar sahipleri mazide başardığımız her şeyi yıkıyorlar aslında. Bu yıkıma dur diyecek otorite bellidir ve ondan imdat istiyoruz." İfadelerine yer verdi.

"KİMSE BAŞKA YERE ÇEKMESİN"

Kocabıyık, paylaşımının hemen sonrasında ise şu tweet'i attı: "Yazdıklarımı kimse başka yerlere çekmesin. AK parti kuruluş beyannamesi benim yazdıklarımın referansıdır. Biz bu partide fikirlerimizi her zaman özgürce söyledik ve söyleriz. Yazdıklarım ilkeseldir."

Paylaşımlardan sonra bu sabah İçişleri Bakanlığı, Uşak Valisi Funda Kocabıyık'ı geçici görevlendirme ile Ankara'ya çekti. İçişleri Bakanlığı'ndan gelen açıklamada, "Uşak Valisi Funda Kocabıyık, geçici görevle İçişleri Bakanlığı emrine görevlendirilmiştir" dendi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35