Zafer Şahin Kimdir? Zafer Şahin Kaç Yaşında, Nerelidir?

Zafer Şahin kimdir, nereli ve kaç yaşındadır, asıl mesleği nedir hakkında tüm merak edilenler.

Gündem 12.03.2022, 00:06 13.03.2022, 23:10 Mehmet Kurt
Zafer Şahin Kimdir? Zafer Şahin Kaç Yaşında, Nerelidir?

   Zafer Şahin, hemen hemen her akşam televizyon kanallarında çıkmış olduğu programlarda bilgi birikimi bir de sakin kişiliği ile muhataplarına verdiği isabetli yanıtları sayesinde dikkat çeken isimler arasında ilk sırada geliyor.

   CNN Türk ekranlarındaki yorumları ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Gazeteci Şahin, yorumları ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Televizyon ekranlarında son dönemlerde özellikle de CHP'li kişilerin iddialarını çürüttüğü konuşmaları ile öne çıkan isimler arasında bulunan Zafer Şahin'in kim olduğu merak konusu. Haber kanallarının tartışma programlarında sık sık rastlanmakta olan bu programların aranan kişileri arasında yer alan Zafer Şahin, yapmış olduğu isabetli yorumlar, olaylara farklı bakış açıları, konular üzerinde bulunan hakimiyeti ona büyük avantaj sağlıyor. Peki, Zafer Şahin gazeteci, kimdir, nerelidir, biyografisi?

İşte Zafer Şahin biyografisi:

    Zafer Şahin 1973 senesinde İzmir'de dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise eğitimini memleketi İzmir'de bitirmiştir.  Gazeteci Zafer Şahin aslen İzmirli şehrimizdendir. Şahin 47 yaşındadır. Zafer Şahin Takvim Gazetesi Ankara Temsilcisidir.

Gazeteciliğe de doğup büyüdüğü şehir olan İzmir'de başlamıştır. Yeni Asır Gazetesi'nin Ankara temsilciliği ve Meclis muhabirliği yapmıştır.

Aynı gazetenin Yazı İşleri Müdürlüğü görevini de yapmıştır.

Gazeteci Zafer Şahin, özellikle son zamanlarda televizyon kanallarında yayınlanmakta olan tartışma programlarının aranan adlarından birisi haline gelmiştir.

   AK Parti ve hükümetine yönelik eleştirilere genel olarak cevap niteliğinde konuşmalar gerçekleştiren Zafer Şahin, yer yer muhataplarını ortaya koyduğu gerçekler ile de zor durumda bırakmayı başarıyor.

    Özellikle de CHP yandaşı gazeteciler ile CHP'li siyasetçilerin sık sık karşısında zor duruma düştüğü anlar oluşuyor. Zafer Şahin, haber ve yorum programlarının aranan adları arasında yer almasının yanında, gerçekleştirdiği isabetli tespitler de dikkat çekmeyi başarıyor.

    Zafer Şahin 1973 yılında İzmir'de doğdu.  İlk ve ortaöğretimini İzmir'de bitirdi ve Yine İzmir'de gazeteciliğe başladı. 2008 senesinde Parlamento Muhabiri olarak başladığı Yeni Asır Gazetesi (İzmir bölgesi gazetesi) serüvenini uzun bir süre boyunca Ankara Temsilcisi olarak sürdürmeyi başardı. Daha sonra Yazı İşleri Müdürlüğü görevini gerçekleştirdi. Kasım 2017 yılında da görevini bıraktı.

Kariyerine Takvim Gazetesi'nin Ankara Temsilcisi olarak devam etti.

Gazeteci Zafer Şahin, 2017 senesinde Turkuvaz yayınlarından çıkan "Kestanepazarı’nın Sahte Mesihi" isimli kitabın yazarıdır.

    Şahin, en son CNNTürk'te katılmış olduğu bir programda, terör örgütü PKK-YPG'nin Suriye'nin kuzey tarafında Ermeni kökenli militanlarından oluşmakta olan bir tabur kurduğunu, bu taburda "Ermeni Soykırımı" anma töreni düzenlendiğini belirtmişti.

Yılmaz Özdil'in Yürüyen Villasını Haber Yaptı

   Zafer Şahin, Takvim gazetesindeki son köşe yazılarında Sözcü Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil'in İzmir Bodrum'daki villası ile ilgili ilginç bir iddiayı gündeme getirmişti. Şahin, Yılmaz Özdil'in kıyıya sınırı bulunmadığı halde lüks villasının bir biçimde "yürütülerek" kıyıya paralel şekle getirildiğini yazdı. Bodrum Belediyesi tarafından arada yer alan kamu malı arsaların Yılmaz Özdil'in lüks villasına eklenip villanın denize sıfır hale getirildiği ileri sürülmüştür.

   Şahin, son olarak CNN Türk ekranlarında, Hürriyet gazetesinin ABD temsilcisi Razi Canikligil ile girmiş olduğu sert polemik ile gündeme gelmiştir. Canikligil'in Amerikan seçimlerini taraflı bir biçimde yorumlaması, Biden'ı desteklediğini açıkça ifade ediyor olması Zafer Şahin'in tepkisi ile karşılanmıştı. Bunun üzerine Canikligil seviyesiz bir biçimde Şahin'e saldırmış, programdan ayrılmıştı.

Zafer Şahin'in Konuşmalarından Biri

   Katımış olduğu televizyon programlarında gerçekleştirdiği isabetli tespitleri bazı durumlarda rakiplerini zor bırakan Zafer Şahin'in en fazla konuşulan konuşmalarından biri de Libya konusundaki yorumları olmuştu. Özellikle de İsmail Saymaz ile girmiş olduğui tartışmalarda, önemli tespitlerde bulunarak kendinden söz ettirmeyi başarmıştı.

Yorumlar (1)
ALİRIZA AHMETBEYOĞLU 05326161138 TRABZON OF 6 ay önce
Sayın Zafer bey emekliler hakkında görüşmek isterim . Sizi takip ediyorum .beğeniyorum .
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11