Şereflikoçhisar Gezilecek Yerler, Şereflikoçhisar Nüfusu ve Şereflikoçhisar Posta Kodu

Şereflikoçhisar özellikleri, Şereflikoçhisar hakkında merak edilenler ve Şereflikoçhisar yapısı.

Şereflikoçhisar 13.09.2020, 11:50
Şereflikoçhisar Gezilecek Yerler, Şereflikoçhisar Nüfusu ve Şereflikoçhisar Posta Kodu

Şereflikoçhisar Gezilecek Yerler

Ankara’ya en uzak ilçelerden biridir. Doğal ve tarihi yapı bakımından çok zengin bir ilçe olmasa da Tuz Gölü’nün bulunması ilçeyi önemli kılıyor. İlçede; Alaaddin Camii, Tuz Gölü ve Hirfanlı Baraj Gölü’nün olması büyük bir dikkat çekiyor.

Gelenler de buraları görmeden gitmek istemiyor. Ülkemizce oldukça ünlü olan Tuz Gölü’nü görmek için dört bir yandan turistler akın etmektedir. Göz alan beyazlığıyla kendinden oldukça söz ettirmektedir.

Şereflikoçhisar Halkı Nasıldır?

Şereflikoçhisar halkı yöresel ürünlerini tanıtmada ve duyurmada oldukça başarılıdır. İlçede birçok yerde tuz üreten ve tuz ürünleri satan yer görmek mümkündür. ilçenin yerlileri; hem yerli hem de yabancı turistlere karşı oldukça dikkatli, sevecen ve hoşgörülü davranmaktadır.

Şereflikoçhisar Tarihi

Tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Hititler, Asurlar, Persler, Romalılar, Emeviler, Selçuklular, Osmanlı’ya ev sahipliği yapan ilçe 1466’da Osmanlı’ya katılmıştır. Nüfusu 1571’den sonra azalmaya başlayan ilçenin 1891 yılında ilçe olmasına karar verilir ve Konya’ya bağlanır.

1933 yılında ise Şereflikoçhisar ilçesi Ankara’ya bağlanır. Çanakkale Savaşı’nda ilçeden çok şehit verildiğinden dolayı erkek nüfusu azalmıştır. Ayrıca Mustafa Kemal Atatürk tarafından ilçeye “Şerefli” kelimesinin eklenmesine karar verilmiştir.

Şereflikoçhisar İlçesinde Ne Alınır?

Buranın kavunundan mutlaka tadılması önerilir. Tuz ve tuzla ilgili şeyler de ön plandadır.

Şereflikoçhisar Ankara Arası Kaç Kilometre?

Şereflikoçhisar’ın Ankara merkeze olan uzaklığı 148 kilometredir.

Şereflikoçhisar Yol Tarifi

Ankara’ya yaklaşık olarak 150 kilometre uzaklıkla olan bu ilçe Türkiye’nin en yoğun yollarından olan E-90 kara yolu üstünde bulunmaktadır. Ankara’dan ilçeye gitmek isteyenler için Aşti’den otobüsler bulunmaktadır. Ayrıca yol dümdüz olduğundan dolayı da yaklaşık olarak 2 saatte varmak mümkündür. Ancak kamyon, tır vb. araçlardan kaynaklanan trafik olmaktadır.

Şereflikoçhisar İlçesi Özellikleri

Ankara’nın en uzak ilçelerindendir. Hirfanlı Barajı ile Tuz Gölü arasındadır. Dalgalı bir arazi yapısına sahiptir. Karasal iklim vardır ve yağışlar yetersizdir. Tuz Gölü kıyısında tuz üretimi yapılmaktadır. Yurt dışına en çok işçi veren ilçelerdendir.

Yaz aylarında onların yurda dönmesiyle ilçenin nüfusu iki katına çıkmaktadır. Ayrıca ilçede her sene Uluslar arası Tuz Festivali düzenlenmektedir. Üç gün süren festivalde konserler, etkinlikler ve yarışmalar düzenlenmektedir.

Şereflikoçhisar Posta Kodu

Şereflikoçhisar Posta Kodu 06950 olarak belirlenmiştir.

Şereflikoçhisar Nüfusu Kaçtır?

Şereflikoçhisar nüfusu son sayımlara göre 33.821 kişi olarak belirlenirken nüfusun 17.005’i erkek ve 16.816’sı kadından oluşmaktadır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36