Ünlü kripto para fenomeni Raif KAYA’dan çok önemli tavsiyeler

Teknoloji 06.02.2024, 11:12 Mehmet Kurt
Ünlü kripto para fenomeni Raif KAYA’dan çok önemli tavsiyeler

Kripto Para Nedir?

Kripto paralar, şifrelenmiş dijital para birimleridir. Bitcoin, ilk ve en popüler kripto para birimidir ve kendisinden sonra gelen tüm kripto paraların oluşmasında öncülük etmiştir.

Kripto Para Nasıl Yükselir? Kaç Adet Kripto Para Var? Kripto Para Sektörünün Pazar payı Ne Kadar?

Kullanıcılardan gelen arz-talep dengesi içinde belirleniyor. Bir başka deyişle bir kripto para birimi ne kadar çok talep görürse o kadar değerli oluyor. Ortalama piyasada 22.000 adet kripto para biriminin yer aldığı görülür. Küresel kripto pazarının değeri 1,73 trilyon dolar dayanmaktadır.

Kripto paralar nasıl üretiliyor?

Her bir kripto para biriminin belirli bir üretim sınırı vardır. Örneğin, Bitcoin’in 21.000.000 birim sınırı vardır. Tahmin edilen Bitcoin'in toplam arzının %93'ü üretildi.

Kripto paralar, madencilik (veya mining) aracılığıyla üretilmektedir. Madencilik, altın bulmak için kazma kürekle yapılan bir madencilik eyleminin aksine, kripto paralar dünyasında bir bilgisayar ortamında matematiksel problemler ve yazılımlar tarafından çözülerek yapılıyor. Üretim maliyetleri çok yüksek olduğu için şuan sadece büyük şirketler madencilik yapmaktadır.

Kripto paralar güvenli midir? Kripto paralar ile ilgili yasal düzenlemeler nelerdir?

Türkiye'ye baktığımızda ise kripto paralarla ilgili bir düzenleme olmadığı gibi bir yasak da yok. Dolayısıyla cezai bir yaptırımı olmayan Bitcoin ya da diğer kripto paraları soğuk cüzdanlarınızda taşımakta ya da kripto para borsalarında işlem yapabilmektesiniz.

Kripto Para Sektöründen Para Kazanmak Mümkün mü?

Öncelikle belirtmek isterim ki her sektörde olduğu gibi kripto para sektöründe de risk çok fazladır. Borç para, kredi, ev ya da arabasını satıp yatırım yapan bu yatırımlarını kaybeden 100’lerce kişi tanırım. Ya da aylık getiri garantisi vererek para toplayan ve sonrasında dolandıran birçok farklı hikayeler vardır. Bunlardan herhangi birini yaptıysanız geçmiş olsun. 1000 TL’lik yatırımın 100 bin TL Olmasını bekliyor herkes. Bu çok mümkün değildir. Şansınız da olmalı. Kripto para sadece al sat tan ibaret değildir. Birçok farklı kazanç yolları mevcut. Hepsinde yüksek oranda risk vardır. Sektörde yer alacak olan herkese tek tavsiyem olacak. Kaybettiğinizde üzülmeyeceğiniz bir rakamla yatırım yapın.

 İki farklı yatırım yapan kitle var. 1. Al- Sat Yapanlar 2. Yatırım Yapanlar

1.Al-Sat Yapanlar; Sürekli piyasayı takip etmeli fırsat kollamalı. Düştüğünde almalı çıktığında satmalı. Stresi çok fazla olur. Piyasanın ufak geriye çekilmesinde panik olup zarardan satar.

2.Yatırım Yapanlar; Altın ve Dolara nasıl yatırım yapıyorsak aynı stratejileri burada da kullanmalıyız. Düzenli bir şekilde 2-3 kripto paraya o anki değerine bakmadan uzun vadede biriktirenler. Bu stratejiyi uygulayan yatırımcıların çok ciddi kazançlar elde ettiği görülmüştür. Aldığınız bir malın kar ya da zarar oranını fiili olarak hissede bilmeniz için satmanız gerekli. Satmadığınız hiçbir malda zarar etmiş olmazsınız. Sadece zaman kaybı yaşarsınız.

Bölge halkımız içinde bulunduğu ekonomik şartlardan dolayı sektöre biraz daha yoğun ilgi göstermekte. İyi niyetli bir toplumuz. Her gördüğümüze inanmamamız gerekiyor. Kripto para adı altında birçok farklı firma türedi. İnsanlara vaatlerde bulunup birkaç ay içinde kayboluyorlar. Birkaç kez buna ilk kripto para dönemlerimde bende denk geldim ve ciddi kayıplar yaşadım. Yakın çevremden de yine kayıplar yaşayan birçok arkadaşım oldu. Son olarak aşağıda ilettiğim profillerden kesinlikle uzak durulmalı.

Uzak Durulması Gereken Profiller;

Fon toplayarak aylık getiri sözü veren kişiler.

Paranın sizin kontrolünüzde olmadığı ne olduğu belirsin web sitelerinden.

Kripto parada asla sabit getiri söz konusu değildir. Bu sözü size verenlerden.

Yorumlar (2)
Murat Arkın 3 ay önce
Çok iyi bir yazı olmuş. Emeğinize sağlık
Murat Duman 3 ay önce
Çok iyi yüreğinize sağlık
12
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:12
Güneş 05:47
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:46
Yatsı 21:14