Ticket Kart Nedir? Ticket Kart Nasıl Kullanılır?

Ticket 01.09.2020, 13:37 31.08.2020, 18:39
Ticket Kart Nedir? Ticket Kart Nasıl Kullanılır?

Kurumsal firmalar gibi çeşitli iş yerleri çalışanlarına yemek ve alışveriş gibi ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için kart vermektedir. Ay başında maaşlarla beraber bu kartlara da para yüklenerek yemek işiyle uğraşılmaz. Şirketler karta atılan parayla çalışanlarına çeşitli yerlerde yemek yeme imkanı tanır.

Personel isterse bir günde isterse de bir aya yayarak yemek ihtiyacını karşılar. Ayrıca bazı marketlerde de bu tür kartların geçerliliği bulunur. Lokantalar, kafeler ve restoranların yanında marketler ile süpermarketler de bu kartlarla yemek yeme kolaylığı sağlamaktadır.

Ticket Kart Kullanımı

Bilgisayarından giriş yapan kullanıcılar ticket kart geçerli noktaları öğrenmek için edenred.com.tr adresine gitmelidir. Sayfa açıldığında Ticket Harcama Noktaları başlığındaki alanla karşılaşılacaktır. Ticket restoran yazan seçenek vardır ve bu seçeneğin yanında “OK” simgesine basılarak karşıya çıkan Ticket Restaurant Express, Ticket Compliment, Ticket Market gibi seçenekler görülür.

Bu ifadelerin karşılığı olarak hangi türde arama yapılmak isteniyorsa o seçilir. Sonrasında hangi türde arama yapılacağı belirlenir ve alt kutucukta ‘Seçiniz’ yazılı alana tıklanarak aynı şekilde uygun olan yer seçilir. Buradaki işlemlerin ardından son işlem olan sağ taraftaki kısımda;

  1. İl seçimi
  2. İlçe seçimi
  3. Restoran Kategorisi Seçimi
  4. Servis Tipi Seçimi
  5. Mutfak Kategorisi Seçimi yapılır.

Ardından aranan market, restoran ya da kafe görülür. Bu karların kullanımı oldukça kolaydır ve avantajlıdır.

Ticket Kart Hakkında Kısa Bilgi

Ticket kart kullananlar için kolaylıklar mevcuttur. Bu tür yemek kartları kullanıldığında çeşitli avantajlı kuponlar ve ödemeler gerçekleştirilebilir. Bu gibi kartların ay sonundaki içerisindeki paralar bir sonraki aya aktarılır. Ancak Aralık hariç çünkü Ocak ayı yeni bir sene başlangıcı olduğu için kart içindeki bakiye sıfırlanmaktadır.

Artık iş yeri sahipleri özellikle iş yerleri büyükse ya da yemek sıkıntısı yaşamak istenmiyorsa bu tür yemek kartlarını iş yerindeki çalışanlarına dağıtır. Bu kartlarla hem yemek vergilerinden kurtulur hem de çalışanlarına kendi yemeklerini seçme imkanı tanır.

Henüz küçük şehirlerde pek görülmeyen bu uygulama büyük şehirlerde oldukça tercih edilen bir noktaya gelmiştir. Hemen hemen her ilçede ve yerde bu tür yemek kartlarının geçerliliği bulunmaktadır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 04:10
Güneş 05:45
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:47
Yatsı 21:15