ABB'den hastanede tedavi altında olan çocuklara eğitim desteği

Ankara Büyükşehir Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliğini hedefleyen çalışmalara imza atmayı sürdürüyor.

Ankara 26.04.2022, 22:45 İrem Durak
ABB'den hastanede tedavi altında olan çocuklara eğitim desteği

ABB'den hastanede tedavi altında olan çocuklara eğitim desteği

Ankara Büyükşehir Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliğini hedefleyen çalışmalara imza atmayı sürdürüyor.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, şimdi de hastanelerde tedavi görmekte olan çocukların faydalandığı eğitim sınıflarının eğitici kit, masa, kırtasiye malzemesi, sıra ve tekerlekli yazı tahtası gibi istenen eksikliklerini gideriyor.

Öğrenci dostu uygulamaları ile eğitimde fırsat eşitliğini yakalamak adına çalışmalara öncelik veren Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeni bir projeyi daha başlattı.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, sağlık sorunları sebebiyle hastanede yatarak tedavi gören çocukların eğitimlerinden geri kalmamaları için hazırlanmış olan eğitim sınıflarının eksiklerini gidermek adına harekete geçti.

Ankara'da eğitim sınıfları ile iletişime geçen Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, gelen istekler doğrultusunda sıra, eğitici öğretici oyunlar, tekerlekli yazı tahtaları ve kırtasiye malzemeleri hastane eğitim sınıflarına ulaştırmayı başarıyor.

İlk etapta Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Hacettepe Üniversitesi Hastanesi, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Gazi Üniversitesi Hastanesi ve Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bulunan ‘Hastane Eğitim Sınıflarının' ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyleyen ABB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Tatlısu, şu bilgileri verdi:

“Hastanelerde tedavi gören çocuklarımız zorunlu eğitimlerini hastane sınıflarında tamamlamaktadır. Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak Sayın Başkanımız Mansur Yavaş'ın yönlendirmesi doğrultusunda bu sınıfların eksiklerini tamamlamaya çalışmaktayız. İlk etapta 5 hastane sınıfına eğitici kit, kırtasiye malzemeleri, sıra ve yatarak tedavi gören öğrencilerin odalarına konulmak üzere de tekerlekli yazı tahtası hediye ettik.”

Büyükşehir Belediyesi hastanelerden gelen ihtiyaçlara göre hastane eğitim sınıflarının eksikliklerini tespit ederek gidermeye devam edecek.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12