ABB ilaçlama çalışmalarını hızlandırdı

Halk ve çevre sağlığını gözetmek adına vektörle mücadelesinde titiz davranan Ankara Büyükşehir Belediyesi, havaların ısınması ile birlikte Başkent’in dört bir tarafındaki yeşil alanlarda ilaçlama çalışmalarına hız verdi.

Ankara 03.06.2022, 17:43 İrem Durak
ABB ilaçlama çalışmalarını hızlandırdı

ABB ilaçlama çalışmalarını hızlandırdı

Halk ve çevre sağlığını gözetmek adına vektörle mücadelesinde titiz davranan Ankara Büyükşehir Belediyesi, havaların ısınması ile birlikte Başkent’in dört bir tarafındaki yeşil alanlarda ilaçlama çalışmalarına hız verdi.

ABB VEKTÖRLE MÜCADELEDE COĞRAFİ OTOMASYON SİSTEMİ’NE GEÇTİ

Sağlık İşleri Daire Başkanlığına bağlı bulunan BELPLAS AŞ, Coğrafi Otomasyon Sistemi’ni (COS) kullanarak dijital harita üstünde vektörel artışı takip ve kontrol ediyor.

     Ankara Büyükşehir Belediyesi, havaların ısınması ile beraber vektörle mücadelede titiz bir çalışma gerçekleştiriyor.

     Halk sağlığını tehdit etmekte olan sinek ve haşerelerle etkin mücadelesini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Ankara’da yer alan bütün yeşil alan ve rekreasyon alanlarında ilaçlama çalışmalarına hız verdi.

     Sağlık İşleri Daire Başkanlığına bağlı BELPLAS AŞ tarafından etkin bir şekilde kullanılmaya başlanan ‘Coğrafi Otomasyon Sistemi’ (COS) sayesinde dijital harita üstünden şehir genelinde vektörel artışın takibi ve kontrolü yapılıyor.

COS İLE VEKTÖRLERE ANINDA MÜDAHALE

     Coğrafi Otomasyon Sistemi ile 25 ilçede çalışan BELPLAS ekipleri, karasinek ve sivrisinek oluşabilecek potansiyel yerlerin takibini gerçekleştirebiliyor.

     Sivrisinek ve karasinek üreme alanlarını dijital harita üzerinde gösteren COS, vektör artışının kontrol altında tutulmasını ve anında müdahalesini de kolaylaştırıyor. Sahada vektörle mücadelede yoğun mesai harcayan 230 BELPSLAS çalışanı bu sayede sokak sokak larva ve jit alanı takibi de yapabiliyor. Verimli sonuçların alındığı sistem ilaçlamanın nasıl yapıldığı, ekiplerin ne kadar sürede uygulamaya geçtiğini de gösteriyor.

MOGAN GÖLÜ’NDE ETKİN MÜCADELE

Yaz aylarının gelmesiyle haşerelerin yoğun olarak bulunduğu çöp konteynerleri, kanalizasyon, rögar kapakları, dere yatakları ve göletlerde ilaçlama çalışmalarını artıran BELPLAS ekipleri son olarak Mogan Gölü’nde de detaylı ilaçlama gerçekleştirdi.

     COS Merkezi’nden sonra Mogan Gölü’nde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen ABB Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, şu bilgileri verdi:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak vektörel mücadeleyi BELPLAS şirketimizle beraber yönetiyoruz. Bugün Ankara’da bulunan 2 bine yakın kalıcı jit alanının ‘Coğrafi Otomasyon Sistemi’ üzerinden takibini gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra yapılacak tüm çalışmalar bu sistem üzerinden devam edecek. Fiziki mücadele, biyolojik mücadele ve kimyasal mücadele şeklinde vektörel mücadeleyi Ankara’da sürdürüyoruz. Rekreasyon alanlarında vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla vakit geçirebilmeleri için kene başta olmak üzere etkin mücadelemiz devam ediyor. Mogan’ın en büyük sorunu kronomid (göl sinekleri), bununla mücadele edebilmek için de yoğun çalışma içerisindeyiz.”

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 04 Mayıs 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:38
Öğle 12:50
İkindi 16:41
Akşam 19:53
Yatsı 21:24