Açıkhava Sinemalarına Devam

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin farklı bölgelerinde meydana gelen orman yangınları ve oluşan sel felaketlerinden ötürü ara verdiği kültür sanat etkinliklerine yeniden başlıyor.

Ankara 03.09.2021, 13:48 İrem Durak
Açıkhava Sinemalarına Devam

Açıkhava Sinemalarına Devam

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin farklı bölgelerinde meydana gelen orman yangınları ve oluşan sel felaketlerinden ötürü ara verdiği kültür sanat etkinliklerine yeniden başlıyor. Başkentlileri yaz konserleri, kent gezileri ve açık hava sineması etkinlikleri ile tekrardan buluşturan Büyükşehir Belediyesi, Ankara’nın farklı ilçelerinde de etkinliklerine devam ediyor. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açık hava sineması etkinliği geçici bir süre ile verilen aradan sonra Şereflikoçhisar’da sinemaseverler sinemayı mobil tır üzerinde yer alan dev ekrandan izleyerek keyifli bir akşam geçirdi.

     Ankara Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların keyifli zaman geçirebilmesi için kültür, sanat ve turizm etkinliklerini hız kesmeden sürdürüyor.

      Türkiye’nin farklı yerlerinde oluşan yangınlar ve meydana gelen sel felaketlerinden ötürü ara verilen etkinliklere tekrardan start verilirken, “Açık Hava Sineması” 27 Ağustos tarihinde Şereflikoçhisarlılarla buluştu.

Mobil Tır Üzerindeki Dev Ekran Şereflikoçhisar’daydı

    Sıcak yaz akşamlarında bugüne kadar 8 ilçede mobil tır üzerinde bulunan dev ekranlardan yayınlamış oldukları Türk filmlerini Ankaralılarla buluşturan Büyükşehir Belediyesi, son olarak Şereflikoçhisarlıları da nostalji yolculuğuna çıkarmış oldu.

    Her hafta cuma ve cumartesi günleri çeşitli ilçelerde gösterime giren Türk filmlerine 7’den 70’e tüm Ankaralılar yoğun ilgi gösterirken, yaz boyu sürecek olan ücretsiz açık hava sinema etkinliğini izlemeye gelen Şereflikoçhisarlılar, Büyükşehir Belediyesine şu sözlerle teşekkürlerini belirttiler:

-Furkan Gözkıran: “Kardeşimle birlikte sinema izlemeye geldim. Türk sinemalarını çok seviyorum ve komik geliyor bana.”

-Elmas Sak: “Açık hava sinemasını eskiden bu yana seviyorum. Açık havada izlemek daha zevkli oluyor.”

-Şenay Erol: “Eskiden annem anlatırdı açık hava sinemalarını. Halkla iç içe mısırımı da alarak sinema izlemek çok keyifli oluyor. Sinema havasını burada daha yakından hissediyoruz.”

-Ayşe Kurban:   “Açık hava sinemasının olduğunu duydum ve hemen geldim. Daha önce hiç gitmedim ve bundan sonra yine bu etkinliklerin devam etmesini istiyorum. Pandemi nedeniyle evlerdeydik bu etkinlik bize çok iyi geldi.”

-Fatma Alıcı: “Çocuklarımla beraber geldim. Açık alanda sinema izlemek eğlenceli oluyor.”

-Esengül Alıcı: “İlçemizde bu tür faaliyetler pek yok, hasretiz böyle etkinliklere. Mansur Başkan’ın katkılarıyla böyle bir etkinliğe katılma şansımız oldu. Yeşilçam filmlerini açık havada böyle bir ambiyansta izlemek güzel duygular yaşatıyor.”

-Ümit Gürel: “Ailemle beraber geldik. Sinema etkinliği çok güzel oldu. Evde kapalı kaldık uzun süre. Eğleniyoruz sağ olun.”

Ankara’da nostalji rüzgarı esiyor

    Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığının düzenlemiş olduğu “Açık Hava Sineması” etkinliği, Ankara’nın farklı ilçelerinde her hafta cuma ve cumartesi günleri saat 20.00’da Ankaralılarla buluşmayı sürdürecek.

  Açık havada sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştirilen etkinlik, Büyükşehir Belediyesi tırı üzerinde bulunan dev ekranda sinemaseverlere unutulmaz Türk filmleri izleme keyfi yaşatacak. Patlamış mısır ve su ikramının da gerçekleştirildiği Açık hava sineması etkinlik takvimi ise şu şekilde:

-03.09.2021 Kızılcahamam- Soğuksu Milli Parkı

-04.09.2021 Bala- Otobüs terminal içi

-10.09.2021 Çamlıdere – Göl Park Tesisi yanı

-11.09.2021 Kahramankazan – Salı Pazarı yanı Zabıta ek bina önü

-17.09.2021 Akyurt – Nurettin Cankurtaran Caddesi Hilal Sokak (Kültür Park karşısı)

-18.09.2021 Gölbaşı – Atatürk Sahil Park yanı

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12