Ankara maviye döndü

Başkent Ankara, yüzde 75 aşılanma oranı ile birlikte " Düşük Riskli İller" arasına girdi.

Ankara 10.08.2021, 14:17 İrem Durak
Ankara maviye döndü

Ankara maviye döndü

Başkent Ankara, yüzde 75 aşılanma oranı ile birlikte " Düşük Riskli İller" arasına girdi. Ankara'daki olumlu gelişme ile alakalı olarak paylaşım yapan Bakan Koca ise Bolu, Kırıkkale, Çankırı, Kırşehir, Aksaray ve Konya'yı sıralayarak, "Ankara örnek alınmalı" şeklinde konuştu.

Türkiye'de koronavirüse karşı aşılama çalışmaları hızla sürüyor. Bir yandan da aşı randevularına gitmeyen vatandaşlara yönelik yapılan çağrılar tekrarlanıyor. Aşılamada, Mavi Kategoriye giren şehirlerimize Ankara da eklenmiş oldu. Başkent, yüzde 75 aşılama oranına erişerek, salgınla mücadelede çok önemli bir aşama kaydetmiş oldu.

"ÖRNEK ALINMALI"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından gerçekleştirmiş olduğu paylaşımda Ankaralıları tebrik etti. Başkentin çevresindeki illeri sıralayan Koca, "Ankara Covid-19'a karşı yüzde 75'i aşan aşılanma oranıyla artık Düşük Riskli İller arasında. Haritamızdaki yeni rengi Mavi. Bolu, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray ve Konya, başkentin aşı olma kararıyla kararı uygulama hızını örnek almalı" ifadelerini kullandı.

TOPLAM 15 İLİMİZ MAVİ KATEGORİDE

Hızla devam eden aşılama çalışmalarında önemli mesafe kat eden 15 ilimiz, mavi kategoriye dönerek rahat nefes aldı. Şu anda mavi kategoride bulunan illerimiz şu şekilde: Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın, Muğla, Yalova, Bilecik, Eskişehir, Ankara, Amasya, Ordu, Hakkari.Bakan Koca, 'Ankara maviye döndü' örnek alınmalı diyerek peşe peşe illeri sıraladı

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:12
Güneş 05:47
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:46
Yatsı 21:14