Başkentliler yeni otobüslerine kavuşuyor

Ankara’ya yeni toplu taşıma araçlarını kazandıracaklarını belirten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Tam sayıca 377 araç Ankara halkının hizmetine girmiş olacak” dedi.

Ankara 27.05.2021, 12:15 İrem Durak
Başkentliler yeni otobüslerine kavuşuyor

Başkentliler yeni otobüslerine kavuşuyor

Ankara’ya yeni toplu taşıma araçlarını kazandıracaklarını belirten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Tam sayıca 377 araç Ankara halkının hizmetine girmiş olacak” dedi. Başkentliler yeni otobüslerine kavuşuyor…

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara’ya kazandırılacak olan yeni toplu taşıma araçlarının alımları için Belediyenin konferans salonu içerisinde yetkili firmalar ile imza töreni gerçekleştirmiş oldu. Törende, insan odaklı bir belediyecilik anlayışlarının bulunduğunu belirten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Ankara halkının refahı ve konforu için toplu taşıma hizmetinde gerçekleştirdiğimiz bu güzel hizmetin Ankara'ya ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bugün otobüs ihalesini kazanmış olan firmalarla imzalanacak olan sözleşmeyle insan odaklı belediyeciliğimizin bir geleneğini bir gerekliliğini daha yerine getirmiş durumdayız. Bugün burada ilkelerimiz doğrultusunda halka hizmet verme adına bir aşamayı daha geçiyoruz. Yaklaşık iki seneden bu yana pandemi ortamında çalışmaktayız. Almış olduğumuz kararlar gereğince otobüslerimiz yarı kapasite oranında çalışmakta. Sabah işe gidecek olan vatandaşımız otobüse binmek için çaba gösteriyor. Otobüse binmek için personelimizle, binince de içerisindeki yolcuların birbirleri ile tartışmasına sebep oluyor. Böyle bir ortamda çalışmaya devam ediyoruz. Bizim önceliğimiz insan. Onu ne şekilde huzurlu kılarız? Hayatını ne şekilde kolaylaştırırız? Refahını ve konforunu nasıl yükseltiriz? Sağlığını nasıl koruruz? Hizmet ettiğimiz bu doğayı nasıl koruruz? Ayrımcılık gerçekleştirmeden nasıl hizmet götürürüz? Biz bu sorulara vicdani bir şekilde doğru cevap verdiğimiz zaman ve uygulamaya geçtiğimiz zaman da işte işimizi yapmış olduğumuzu düşünebiliriz" açıklamalarını gerçekleştirdi.

“Tam 377 araç Ankara halkının hizmetine sunulmuş olacak”

İlerleyen günler içerisinde araçları teslim alamaya başlayacaklarını ekleyen Başkan Yavaş, “Süreç bitirildiği zaman doğal gazla çalışan 168'i körüklü 273 otobüs ile 28 adet dizel otobüsümüzü toplu taşımaya kazandırmış olacağız. Bunlara bir de ek olarak 3 adet elektrikli otobüsü, 51 minibüsü ve BELKA şirketimizin kendi imkanları ile dizelden elektrikliye dönüştürülmüş olan 22 adet otobüsü hesapladığımız zaman tam 377 araç Ankara halkının hizmetine sunulacak. Bugünkü imzaya müteakip 180 gün içinde de 33 adet ve tabloda yer alan süre içerisinde de 168 doğalgazlı körüklü araç teslimi olacak. Yine sözleşmeden doğalgazlı araçları da bu programdaki bilgilere göre 105 tanesini teslim alacağız. Dizel körüklü araç programında da 180 gün içinde 28 adet bize teslim edilecek” ifadelerini kullandı.

Törene Başkan Yavaş ve EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş’ın yanı sıra yetkili olan firmalardan ilgili kişiler de katıldı. İmzaların atılmasından sonra Başkan Yavaş'a günün anısına hediyeler takdim edildi. Program, prototipi çıkarılan otobüslerin önünde çekilmiş olan toplu hatıra fotoğrafından sonra bitirildi.

Yeni otobüsler; şehir içi yolcu taşınmasına uygun, klimalı, alçak tabanlı, bisiklet taşımaya uygun, yolcu bilgilendirme ile anons sistemli, hareketi kısıtlı yaşlı, hamile ile engelli yolcu erişimlerine uygun, özel güvenlik donanımlı (araç takip sistemli, kamera ve kayıt sistemli, panik butonlu) özelliklere sahip olmakta.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 04:10
Güneş 05:45
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:47
Yatsı 21:15