'Cumhurbaşkanlığı adaylığı' sorusuna Mansur Yavaş’tan gelen cevap

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ'ın ''Cumhurbaşkanı adayı olmalı'' şeklinde ifade ettiği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş konu ile ilgili olarak ilk defa konuştu.

Ankara 11.04.2022, 20:10 11.04.2022, 20:07 İrem Durak
'Cumhurbaşkanlığı adaylığı' sorusuna Mansur Yavaş’tan gelen cevap

'Cumhurbaşkanlığı adaylığı' sorusuna Mansur Yavaş’tan gelen cevap

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ'ın ''Cumhurbaşkanı adayı olmalı'' şeklinde ifade ettiği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş konu ile ilgili olarak ilk defa konuştu. İYİ Parti lideri Akşener'i ziyaret ettiğinde konuşan Yavaş, "Kendimi kamu görevlisi şeklinde görüyorum, devam edeceğim. Açıklamalar bilgim dışında" şeklinde konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti.

Yavaş, yaklaşık olarak 40 dakika süren görüşmede Akşener'i seçilmesinin ardından geçen 3 senenin değerlendirmesini gerçekleştireceği, mayıs başında düzenleyecekleri toplantıya davet etti.

Toplantıdan sonra Akşener ve Yavaş, ortak basın toplantısı gerçekleştirdi. Akşener, Mansur Yavaş ve ekibine ziyareti için teşekkür edip davete icabet edeceklerini belirtti.

''GÜZEL BİR AÇIKLAMA YAPACAĞIZ''

Başkan Yavaş da 8 Nisan 2019'da görevi devraldığını hatırlatarak ''Seçilmemizde katkıları olan Millet İttifakı’nın genel başkanlarını hepsini davet edip, o gün sizlerin de huzurunda Ankara’da 3 yılda zihniyet olarak neler değişti, neler yapıldı, neler yapılmadı engellemeler oldu mu, olduysa hangi konularda oldu ve bundan sonraki 2 yıllık süreçte neler yaparak tamamlayacağımız konusunda güzel bir açıklama yapacağız'' dedi.

''KENDİMİ KAMU GÖREVLİSİ GÖRÜYORUM, AÇIKLAMA BENİM BİLGİM DIŞINDA"

Mansur Yavaş, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın kendisini Cumhurbaşkanı adayı göstereceklerini açıklamasının hatırlatılması üzerine ise şunları söyledi:

"Ben biliyorsunuz bu tür şeylere hiç yorum yapmıyorum. Benim belediyecilik anlayışıma göre bir belediye başkanı seçildiği andan itibaren sadece görevini yapmalı; ne diğer siyasi partilere, siyasi partilerin genel başkanlarına laf söylemeli, ne onların iç işlerine karışmalı, işini gücünü yapmalıdır. Ben seçilmeden önce 'bize oy vermeyenleri düşman gözüyle görmüyoruz, seçim kazanırsak zafer kazanmış olmayacağız' diye söz vermiştim. Bu tavrımı aynen devam ettiriyorum. Böyle bazen böyle siyasi muarızların bu tür konuşmalarına da şahit oluyoruz; ama o çizgimi de hiç bozmadım. Hiçbir zaman cevap vermeyeceğim çünkü ben siyasetin içinde bir insan değilim. Kendimi kamu görevlisi olarak görüyorum. Bu şekilde de devam edeceğim. Açıklamalar benim rızam dışında, bilgim dışında; ben de görevimin başındayım."

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 08 Mayıs 2024
İmsak 03:54
Güneş 05:33
Öğle 12:50
İkindi 16:42
Akşam 19:57
Yatsı 21:30