Göksu’ya acil müdahale edilmeli

Göksu Parkı göletinde bulanık ve yeşil renkli su manzarası yine aynı.

Ankara 26.04.2022, 18:33 İrem Durak
Göksu’ya acil müdahale edilmeli

Göksu’ya acil müdahale edilmeli

Göksu Parkı göletinde bulanık ve yeşil renkli su manzarası yine aynı. ABB’nin daha önce biyolojik arıtım ve rehabilitasyon yapılacağını ifade ettiği sudaki kararma tepki çekiyor. Bölge sakinleri, “Göksu’nun göleti her geçen gün ölüyor, acil müdahale şart” şeklinde seslerini yetkililere duyurmaya çalışıyor.

Ankara’nın en büyük rekreasyon alanlarından biri olan Göksu Parkı, özellikle hafta sonu binlerce kişiyi misafir ediyor. Parkın içerisinde bulunan 123 bin 590 metrekarelik gölette ise kirlilik problemi devam ediyor. Suyu bulanık hale gelerek yer yer kararmakta olan göletin kirli hali, hem ziyaretçilerin hem de bölge sakinlerinin tepkisini çekmeye devam ediyor. Bölge sakinleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden (ABB) acil çözüm beklediklerini ifade ediyor. Parka yakın bir sitede oturan Şahin Karakaş, Göksu göletine acil bir şekilde müdahale edilmesi gerektiğine dikkat çekerek şunları ifade etti:

ZAMAN ZAMAN KOKU DA OLUYOR

“Göksu Parkı bölge için önemli bir değer. İnsanlar gelip nefes alıyorlar. Ancak Göksu’nun göleti her geçen gün ölüyor, acil müdahale şart. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne sorunu ilettik, ‘kanalizasyonların kontrol edildiği ve sıkıntı olmadığı’ şeklinde rutin bir yanıt geldi. Oysa bugün göl suyundaki kirlilik bariz şekilde dikkat çekiyor. Zaman zaman lağım kokusu da oluyor.

GİDERLER KONTROL EDİLMELİ

Göl suyunun sirkülasyonunda bir sorun var. Daha önce ada şeklinde olan bölge bağımsızdı, havadan bir köprü vardı o köprü kaldırıldı ve yerine göl doldurularak oraya bir beton geçiş köprüsü yapıldı. Köprünün altından sirkülasyonu sağlayacak künk bırakılmadığı için suyun doğal akışı kesildi. Çevresindeki tesis ve kafelerin atık giderleri de sıkı bir şekilde kontrol edilmeli.

BELEDİYEDEN ÇÖZÜM BEKLİYORUZ

Kırmızı yanaklı su kaplumbağaları da aşırı derecede ürüyorlar bu halleriyle göle ciddi zararlar veriyorlar. Bunların istilacı tür olduğu bilimsel olarak ispat edilmişti. Kaplumbağalar da kontrol edilerek üremeleri engellenmelidir. Beş senedir temizlenmeyen ve aşırı uzayan sazlıkların da temizlenmesi gerekiyor. Gölün bu hali üzücü belediyeden çözüm bekliyoruz.”

Yorumlar (2)
İnci Bostancı 2 yıl önce
Ankara'nın en güzel parklarından biri olan göksu parkına böyle kirli bir park yakışmıyor
Şengül 9 ay önce
Goksu parki temizligi çok kötü yürüyüşe çıktığımız zaman çevrenin pisliği çok rahatsız edici lütfen temizliğe daha özen gösterelim
12
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:12
Güneş 05:47
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:46
Yatsı 21:14