Mansur Yavaş Koltuğunu Esila’ya Teslim Etti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle koltuğunu bırakmış olduğu Esila, işaret dili ile "Ben bugün bu şehrin başlangıç kabul edilerek şiir gibi bir kent olmasını arzu ediyorum” deyip belediye çalışanlarının işe şiir ile başlamaları talimatını verdi.

Ankara 23.04.2022, 13:55 İrem Durak
Mansur Yavaş Koltuğunu Esila’ya Teslim Etti

Mansur Yavaş Koltuğunu Esila’ya Teslim Etti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle koltuğunu bırakmış olduğu Esila, işaret dili ile "Ben bugün bu şehrin başlangıç kabul edilerek şiir gibi bir kent olmasını arzu ediyorum” deyip belediye çalışanlarının işe şiir ile başlamaları talimatını verdi. Yavaş ise, "Başkanımızın 'şiir gibi şehir' sloganını çok beğendim. Ben de bütün Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapan personele mesainin her günü, günde bir şiir ile işe başlamaları yönünde talimat vereceğim" ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş, 23 Nisan'da başkanlık koltuğunu Esila adında bir çocuğa teslim etti. İşaret dili ile "Hoş geldiniz başkanım" diyerek karşılayan Yavaş, Esila'yı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda ağırladı.

"BU ŞEHRİN, ŞİİR GİBİ BİR KENT OLMASINI ARZU EDİYORUM"

Başkanlık koltuğuna oturan Esila, işaret dili ile "Çok sevinçliyim, 23 Nisan'ı bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk 'e ve bugün görevini bana devreden sayın Mansur Yavaş Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Ben bugün bu şehrin başlangıç kabul edilerek şiir gibi bir kent olmasını diliyorum. Şu andan itibaren ve devamında Ankara Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının her gün Başkanın kendilerine göndereceği şiir ile işe başlamalarını istiyorum" ifadelerine yer verdi.

Esila, sonrasında da 23 Nisan'ın anlam ve önemi ile ilgili işaret diliyle şu şiiri okudu:

"Vatan Türküsü;

Sizin aldığınız rüzgar

sizin verdiğiniz sessizlik,

kırmızıda, akta

çalışmanızın ölümsüzlüğün kımıldanışı

buğday buğday bu toprakta..."

"ŞİİR GİBİ ŞEHİR"

Mansur Yavaş, Esila'nın şiirinden sonra "Sayın Başkanım, değerli hemşehrilerimiz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımızın 'şiir gibi şehir' sloganını çok beğendim. Ben de bütün Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapan personele mesainin her günü, günde bir şiir ile işe başlamaları yönünde talimat vereceğim. Bu vesile ile bütün çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Yavaş, işaret dili ile "Bayramınız kutlu olsun" mesajı verdi.

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Yavaş, "Esila tüm Cumhuriyet  çocuklarına ses oldu, bize şiir gibi bir başkenti yüreğinin sesiyle anlattı. İyi ki varsınız, iyi ki geleceğimiz sizlere emanet" dedi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12