Yeşil renginden kurtaracaklar

Suyu bulanıklaşarak rengi yeşile dönüşen Göksu Parkı göleti için ABB tarafından gerçekleştirilen incelemede suyun teknik vasıflarını kaybetmiş olduğu belirtildi.

Ankara 10.08.2021, 13:49 İrem Durak
Yeşil renginden kurtaracaklar

Yeşil renginden kurtaracaklar

Suyu bulanıklaşarak rengi yeşile dönüşen Göksu Parkı göleti için ABB tarafından gerçekleştirilen incelemede suyun teknik vasıflarını kaybetmiş olduğu belirtildi. Göl suyunun kurtarılması için biyolojik arıtım bir de rehabilitasyon gerçekleştirilecek.

Ankara’nın Göksu Parkı göletinde oluşan bulanıklık ve yeşil renk ile ilgili yapılan haber ses getirdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından gölet için birtakım incelemeler yapıldı. Yapılan incelemelerden sonra gölette yer alan suyun teknik vasıflarını kaybettiği belirlendi. ABB, biyolojik arıtım ve rehabilitasyon gerçekleştirilerek suyun koruma altına alınacağını açıkladı. Belediyeden yapılan açıklamada şu bilgiler yer alıyor.

BİYOLOJİK ARITIM YAPILACAK

“Göksu Parkı göletinde hali hazırda gerçekleştirilen ölçüm ve analizlerin sonucunda suyun teknik vasıflarını kaybettiği, fiziksel ve fizikokimyasal parametrelerinin su kalitesi kriterlerini geçtiği analizler ve gözlemlerle görülmüştür. Bu itibarla tüm dünyada yaşanılan iklim değişikliği ile su rezervlerinin azalması, olası su kıtlığının önüne geçilebilmesi, mevcut su kaynaklarımızın korunmasının sağlanabilmesi için daire başkanlığımızca biyolojik arıtım ve rehabilitasyon yapılarak sulak alanlarımızın korunmasına yönelik çalışmalarımız başlatılmıştır. Söz konusu çalışmalar belediye şirketimiz BELPLAS ile yapılan hizmet işi kapsamında faydalı mikroorganizma içeren ürünler ve farklı uygulanacak tekniklerle göl suyunun fiziksel ve fizikokimyasal parametrelerinin düzenlenmesi sağlanarak su havzalarının korunması sağlanacaktır.”

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:40
Öğle 12:51
İkindi 16:40
Akşam 19:51
Yatsı 21:21