Bill Gates’ten aşılara çip koyduğuna dair açıklama

Dünyanın en zenginlerinden ve Microsoft’un kurucu ortağı olan Bill Gates, corona virüs aşılarına çip yerleştirdiği ile ilgili iddialar hakkında konuştu.

Dünya 16.05.2022, 11:30 İrem Durak
Bill Gates’ten aşılara çip koyduğuna dair açıklama

Bill Gates’ten aşılara çip koyduğuna dair açıklama

Dünyanın en zenginlerinden ve Microsoft’un kurucu ortağı olan Bill Gates, corona virüs aşılarına çip yerleştirdiği ile ilgili iddialar hakkında konuştu. Gates, Covid-19 aşılarına izleme mikroçipleri koyması ile alakalı bir komplo teorisinin insanları aşı olmamalarına itmesinin 'trajik' olduğunu belirtti.

Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates, corona virüs pandemisi için geliştirilmekte olan aşılara çip koyduğu ile ilgili iddialara bir kez daha cevap verdi.

Gates, Covid-19 aşılarına izleme mikroçipleri koyması ile alakalı bir komplo teorisinin insanları aşı yaptırmamaya itmesinin 'trajik' olduğunu ifade etti.

Corona virüs pandemisi ortaya çıktığı sürede geliştirilen aşılar ile Gates’in insanlara mikroçip yerleştirmeyi planladığı hakkında değişik iddialar ortaya atılmıştı.

Verdiği son röportajda Gates, "İnsanları takip etmekle ilgili, neden insanların yerlerini bilmekle ilgilendiğimi düşündüklerini bilmiyorum. Buna hala gülmem gerekiyor ama insanları aşı olmaktan alıkoyuyorsa, o zaman bu trajik" dedi.

Gates, komplo teorilerinin "tıklamanın eğlenceli" olduğunu ve insanların, Covid-19’un hızlı gelişiminin ardındaki karmaşık bilimi anlamaktansa, aşıların yalnızca kar için yaratıldığı iddiası gibi "basit açıklamalara" inanmasının daha kolay olabileceğini söyledi.

Corona virüs karşı aşı geliştirilen ilk günlerde, Gates'in aşıları insanlara mikroçipleri yerleştirmek için kullanacağı da dahil olmak üzere, aşılarla ilgili asılsız iddialar, birçok kişi arasında şiddetli aşı tereddütlerine yol açmıştı.

Dünyada aşı tereddüdü azalırken Gates, ülkelerin "hala diğer birçok ülkeden daha düşük bir tam aşı oranına sahip olduğunu" ve hala şüpheci bireylere ulaşmanın yollarını bulması gerektiğini söyledi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:23
Güneş 06:47
Öğle 13:01
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:24