Birbirinden farklı Hemşireler Günü mesajları ve sözleri… En güzel, en içten Hemşireler Günü mesajları...

Her sene 12 Mayıs tarihinde kutlanmakta olan Dünya Hemşireler Gününüz kutlu olsun.

Dünya 12.05.2021, 15:33 İrem Durak
Birbirinden farklı Hemşireler Günü mesajları ve sözleri… En güzel, en içten Hemşireler Günü mesajları...

Birbirinden farklı Hemşireler Günü mesajları ve sözleri… En güzel, en içten Hemşireler Günü mesajları...

Her sene 12 Mayıs tarihinde kutlanmakta olan Dünya Hemşireler Gününüz kutlu olsun. Sağlık sistemi içerisinde çok özel bir yeri bulunan Hemşireler hastaların iyileşmesi ve tedavi aşaması içerisinde büyük bir çaba gösteriyor. Pandemiden ötürü çok zorlu şartlar altında çalışmakta olan tüm sağlık çalışanları gibi hemşirelerimiz de zorlu mücadelesini sürdürüyor. İşte Birbirinden farklı Hemşireler Günü mesajları ve sözleri… En güzel, en içten Hemşireler Günü mesajları...

Hemşireler Günü mesajları araştırma konusu olmayı sürdürüyor. Her sene 12 Mayıs tarihinde kutlanmakta olan Dünya Hemşireler Günü öncesinde ailesinden, sevdiklerinden, yakın akrabaları ve arkadaşları arasından bu mesleğe gönüllerini veren yakınları için en güzel kutlama mesajları araştırılıyor. İşte güzel sözler…

Dünya Hemşireler Günü, hemşirelerin topluma gerçekleştirmiş oldukları katkıları onurlandırmak için her sene dünya geneli için 12 Mayıs tarihinde (Florence Nightingale'in doğum günü) kutlanmakta olan özel bir gün. Bazı ülkelerde 6-12 Mayıs günlerini içermekte olan hafta boyunca kutlanmaktadır.

Hemşireler Günü Mesajları

Bütün hemşirelerimizin, Hemşireler Haftasını kutluyor, sağlık ve mutluluk diliyorum.

Sevgi, şefkat ve hoşgörünün timsali olan hemşirelerimizin hemşireler günü kutlu olsun.

Her türlü olumsuzlukta, maddi ve manevi zorluk içerisinde ülkemizin her köşesinde, insan hayatının kutsallığından ödün verilmeden, her türlü özveri ve gayretle mesleğini icra etmeye çalışmakta olan tüm hemşirelerimizin “12 Mayıs Hemşireler Gününü” Kutlar sağlık ve mutluluklar dilerim.

Sağlık sektörünün vazgeçilmezi olan tüm hemşirelerin hemşireler günü kutlu olsun…

Ülkemizin her köşesi içerisinde insan hayatının kutsallığından herhangi bir ödün vermeksizin her türlü özveri, sonsuz sabır, gayret ve sevgi ile mesleğini icra etmeye çalışan, değerli Hemşirelerimizin 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftasını kutlar, meslek hayatlarında başarılar dilerim.

Gece gündüz demeksizin sağlığımız için çalışmakta olan tüm hemşirelerimizin hemşireler günü kutlu olsun.

Sağlık ordusunda vazgeçilmezler olan hemşirelerin hemşireler günü kutlu olsun.

Tıp dünyasının beyaz meleklerinin Hemşireler Günü kutlu olsun...

Maddi ve manevi zorluklarla birlikte her türlü olumsuz koşul içerisinde ülkemizin dört bir yerinde, insan hayatının kutsallığından ödün verilmeksizin her türlü özveri ve gayret gösterilerek mesleğini icra etmeye çalışan bütün hemşirelerimizin “12 Mayıs Hemşireler Günü’nü” kutlar sağlık ve mutluluklar dilerim.

Sağlık sektörünün en zor görevlerinden birini başarıyla üstlenen hemşirelerin, hemşireler günü kutlu olsun...

"Önce insan" söylemiyle yola çıkan bütün özverili, fedakâr ve sabırlı hemşirelerin Hemşireler Günü kutlu olsun...

Hayatımız ve sağlığımız için emek harcamakta olan hemşirelerimizin Hemşireler Günü ve Hemşireler Haftası kutlu olsun.

Fedakarlık, özveri, merhametin şifa eli hemşirelerimizin her zaman mutlu olmaları dileğiyle.

12 Mayıs neden Dünya Hemşireler Günü?

Bazı ülkeler genelinde haftaya yayılmış olan bu gün ülkemizde tek bir gün olarak gerçekleştirilir. 1974 senesinin Mayıs ayından itibaren resmi olarak kutlanmakta olan bu günün hemşirelere adanması ise rahat olmamıştır. ABD'nin Sağlık Bakanlığında görevli olan Dorothy Sutherland, bu günün resmi bir şekilde kutlanmakta olan bir gün olması için özel bir çaba sarf etmektedir. Yaşamış oldukları yıllarda dönemin başkanı olan Dwight D. Eisenhower ile bu doğrultu içerisinde çeşitli görüşmeler yapmıştır. Fakat görüşmelerden olumlu bir cevap alamamıştır. Daha sonraki senelerde de bu konuda bazı insanlar çeşitli girişimler yapmış ancak yine olumsuz cevaplarla geri dönmek zorunda kalmışlardır. 1974 senesine gelindiği zaman Uluslararası Hemşireler Konseyi, Florence Nightingale'in doğum günü olan 12 Mayıs'ı bütün hemşirelere adamıştır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11