Negro ne demek? Negro Türkçe anlamı nedir?

Son zaman bazı  ırkçı söylemlerin kullanılması üzerine okUrlar 'Negro ne demek?' sorusunun cevabını araştırmaya başladı. Peki Negro ne demek? Negro Türkçe anlamı nedir? İşte ayrıntılar...

Dünya 01.04.2022, 00:14 01.04.2022, 00:25 Mehmet Kurt
Negro ne demek? Negro Türkçe anlamı nedir?

 Geçtiğimiz yıllarda bir spor musabakası ile başlayan tartışma ile beraber, negro  ne demektir bir çok kullanıcı bu sorunun cevabını arıyor. Peki bu tartışmalar nasıl başladı. Negro nasıl gündeme gelmişti.   

 Paris Saint Germain Medipol Başakşehir maçında Başakşehir Yardımcı Antrenörü Pierre Webo'ya yönelik olarak kullanılmış olan  ırkçı söylemlere bir çok kesim tarafından büyük bir tepki gösterilmişti. Bu ırkçı tartışma sırasında 'Negro' kelimesi gündeme geldi. Ve bu hususta büyük bir tartışma başladı.

NEGRO NE DEMEK? NEGRO TÜRKÇE ANLAMI NEDİR?

Bir çok kişi bu kelimenin anlamını merak etmekte. Negro ne demek, Negro nedir, Türkçe anlamı nedir gibi...

  Etimolojik olarak kökeni ispanyolca siyah anlamındadır. 19. yüzyılda afrikalı kölelerin Güney Amerika eyaletlerinde bilhassa alabama'da köle olarak çalıştırılınca Amerikalı toprak sahipleri kendilerine aşağılama deyimi olarak kullanırdı. tam çevirisi 'zincirli siyah pis köle' anlamına gelir. Türkçe'deki zenci ise tanzanya adası açıklarındaki Zanzibar adasından gelir ve aslında ırkçı anlam taşımaz, Osmanlı döneminde o adadan gemiyle gelen kölelere Araplar Zencibar  demiştir. Türkçe'ye böyle bir biçimde geçmiş oldu.

Negro Türkçe Anlamı 

 Türkçe deki manası zenci demektir. Bir hakaret veya aşağılama anlamı taşımaz.

Negro kelimesi köken itibariyle Latin ve Yunan dillerinden olup Avrupa dışındaki "beyaz olmayan" toplumlar için kullanılmıştır. Tam olarak önce hangi topluluğa dendiği tartışmalıdır. Yerine göre yerli Amerikalılar, Afrikalılar ve esmer Asyalılar için kullanıldığı bilinmektedir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35