11 Ocakta bütün okullarda İstiklal Marşı neden okunuyor?

Okullar bugün açılıyor mu sorusu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın gerçekleştirmiş olduğu duyuru ile beraber pek çok vatandaşın gündemindeki konu olmaya devam ediyor.

Eğitim 11.01.2021, 16:20 11.01.2021, 16:21 İrem Durak
11 Ocakta bütün okullarda İstiklal Marşı neden okunuyor?

11 Ocakta bütün okullarda istiklal marşı neden okunuyor?

Okullar bugün açılıyor mu sorusu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın gerçekleştirmiş olduğu duyuru ile beraber pek çok vatandaşın gündemindeki konu olmaya devam ediyor. 11 Ocak Pazartesi gününe İstiklal Marşı ve bayrak töreni ile başlanmasını duyuran Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu açıklamadan sonra pek çok öğrenci ve veli için birçok soru işaretlerine sebep oldu. Bugün tüm okullarda İstiklal Marşı okunacak. Öğrenciler bugün okula mı gidecek, 11 Ocak’ta okullar açılıyor mu? 11 Ocakta bütün okullarda İstiklal Marşı neden okunuyor?

Milli Eğitim Bakanlığının İstiklal Marşı ve bayrak töreni ile ilgili gerçekleştirmiş olduğu duyurunun ardından okulların açılış takvimi ile ilgili olarak sorular bir defa daha gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanlığı yarın Türkiye genelinde bütün okullarda, bayrak töreni gerçekleştirileceğini açıkladı. Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da mesai arkadaşları ile beraber Bakanlık binasında bayrak törenine katılım sağlayacak. Bugün tüm okullarda İstiklal Marşı okunacak. Öğrenciler bugün okula mı gidecek, 11 Ocak’ta okullar açılıyor mu? 11 Ocakta bütün okullarda İstiklal Marşı neden okunuyor?

11 Ocak Pazartesi Okullar Açılıyor Mu?

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gerçekleştirilen açıklamada '11 Ocak Pazartesi günü saat 10.00’da bütün okullarımızın bahçesinde bayrak töreni gerçekleştirilecek ve İstiklal Marşı’mız okunacak' dendi.

11 Ocak Pazartesi sabahı saat 10.00’da Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da mesai arkadaşları ile beraber Bakanlık binasında yapılacak olan bayrak törenine katılacak.

Bakan Selçuk şu ifadelere yer verdi:

"Her pazartesi sabahı ve her cuma akşamı Türkiye’nin dört bir yanındaki okul bahçelerinden gür bir sesle yükselen İstiklal Marşı’mızı, salgın koşulları nedeniyle bir süredir yan yana okuyamıyoruz.

Uzaktan eğitim sürecinde her pazartesi TRT EBA Televizyonu yayınlarına İstiklal Marşı’mızla başlıyoruz. Çocuklarımız ve öğretmenlerimiz, canlı derslerimiz öncesinde ekran başında millî marşımızı söylüyor.

Millî Eğitim Bakanlığı olarak istedik ki yeni haftaya başlarken çocuklarımızın coşkusuna ortak olalım, İstiklal Marşı’mızı 7’den 77’ye hep birlikte söylerken buluşalım.

11 Ocak Pazartesi günü saat 10.00’da tüm okullarımızın bahçesinde bayrak töreni yapılacak ve İstiklal Marşı’mız okunacak.

Eş zamanlı olarak TRT EBA İlkokul, Ortaokul, Lise kanallarımızda saat 10.00’da İstiklal Marşı’mız yayımlanacak."

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada İlkokul, ortaokul ve liselerde uzaktan eğitim, 2020-2021 eğitim öğretim senesinin ilk döneminin bitirileceği 22 Ocak 2021 Cuma gününe kadar devam edeceği belirtildi. Gelen açıklamaya göre okullar 22 Ocak Cuma gününe kadar yüz yüze eğitime geçilmeyecek.

25 Ocak Pazartesi günü başlayacak olan yarı yıl tatil zamanına ikinci dönemde bulunan bir haftalık ara tatil süresinin de ekleneceği belirtildi. 2020-2021 eğitim öğretim senesinin ikinci dönemi 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacak.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04