Dersler 30 dakika mı olacak? Sağlık Bakanı yanıtladı

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullardaki ders süreleri 40 dakika olarak belirli.

Eğitim 24.09.2021, 15:37 İrem Durak
Dersler 30 dakika mı olacak? Sağlık Bakanı yanıtladı

Dersler 30 dakika mı olacak? Sağlık Bakanı yanıtladı

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullardaki ders süreleri 40 dakika olarak belirli. Pandemi sebebiyle uzman isimler, kapalı alanlar içerisinde geçirilen sürenin azaltılması gerektiğini vurgulayan açıklamalar gerçekleştirdi. Eylül ayı içerisinde 2021-2022 eğitim öğretim senesi birinci dönemi başladı. Geride bırakılan 3 haftalık sürede okullarda vaka ve temas oranlarında artış yaşanması sebebiyle ders süreleri tartışma konusu oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu sonrası alınmış olan kararlarla alakalı olarak açıklama gerçekleştirdi...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eğitim süreleriyle alakalı olarak önemli bir açıklama yaptı. Türkiye'de 850 bin sınıfta toplamda 18 milyona yakın İlkokul, ortaokul ve lise öğrencisi yüz yüze eğitime devam ediyor. Son dönemlerde sınıflarda meydana gelen vaka ve temasın önüne geçilmesi adına bir dizi tedbirler yolda. Diyarbakır, Hatay, Kırıkkale ve Bursa Valiliklerinden ders süreleri ile alakalı olarak önemli bir değişiklik haberi geldi. Henüz koronavirüs sebebiyle kapanan okul bulunmasa da çeşitli şehirlerde yaşanan vakaların önüne geçilebilmesi adına bazı sınıflarda eğitime ara verildi. Bilim Kurulu toplantısından sonra yazılı açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ders sürelerinin düşürülmesine ilişkin kritik bir açıklama gerçekleştirdi. Bölgesel kararlar için İl Hıfzıssıhha kurullarını işaret olarak gösteren Bakan, gerekli tüm önlemler alınarak okulların açık bırakılması konusunda ısrarcı olduklarını belirtti. Peki dersler 30 dakikaya mı düşecek? İşte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklaması...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Açıklama Yaptı

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısından sonra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, okullarda alınabilecek önlemlere ve yüz yüze eğitimin devam etmesi ile ilgili olarak kritik açıklamalar gerçekleştirdi. "Aşının yaygınlaşması ile beraber artık okulların en son kapanan değil asla kapanmayan kurumlar olması konusunda ısrarlıdır. " ifadelerine yer veren Koca, eğitim süreleri, günlere dağılımı, sınıfların ikili ya da üçlü öğretime geçilmesi ders sürelerinin azaltılması gerekirse hafta sonları da eğitim yapılması dahil olmak üzere tüm alternatif kararların uygulanabileceğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2021-2022 eğitim öğretim senesinde 40 dakika ders, 10 dakika teneffüs uygulamasını sürdürüyordu. Öğrenci sayısı yüksek olan okullarda ikili eğitim sistemine geçiş yapılırken koruyucu yeni önlemler alınmaya başlandı. Diyarbakır İl Hıfzıssıhha Kurulu okullarda alınabilecek koronavirüs tedbirleri konulu toplantı yapıldı. Alınan yeni kararlar ile ilgili olarak ikili eğitim öğretim gerçekleştirilen okullarda ders sürelerinin 40 dakikadan 30 dakikaya çekildiği bilgisi verildi.

Bilim Kurulunda Okulların Durumu Tartışılacak

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, Bakan Fahrettin Koca, başkanlığında toplanacak. Aşı, vaka sayıları gibi çeşitli gündem maddelerinin görüşüleceği toplantıda dikkat çeken bir diğer konu ise Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in sunduğu öneri olacak. Sınıflarda oluşan vakalardan sonra öğrenciler 14 günlük karantina sürecine girmekteydi. MEB Bakanı Özer, önerisinde temaslı öğrencilerin velilerden izin alarak 7 gün sonunda PCR testi yapılmasının ardından okullara geri dönmesi önerisinde bulundu.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04