Velilere PCR testi zorunlu mu? Veliler PCR testi olmak zorunda mı?

Velilere yönelik aşı ve PCR testi ile ilgili detaylar gündemde araştırılan konular arasında bulunuyor.

Eğitim 03.09.2021, 12:38 İrem Durak
Velilere PCR testi zorunlu mu? Veliler PCR testi olmak zorunda mı?

Velilere PCR testi zorunlu mu? Veliler PCR testi olmak zorunda mı?

Velilere yönelik aşı ve PCR testi ile ilgili detaylar gündemde araştırılan konular arasında bulunuyor. Okulların açılmasına sayılı günler kala öğrencileri okula götürüp getirecek olan velilerin aşı durumu ve aşı olmayan velilere PCR testinin yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. Peki, öğrencilere aşı zorunlu olacak mı? Velilere PCR testi zorunlu mu?

Yüz yüze eğitim için gün sayılırken, pandemiden ötürü velilerin ve öğrencilerin aklında birtakım soru işaretleri bulunuyor. Pekçok kişi; okul çalışanları, öğretmenler ve öğrenciler için aşı zorunlu mu, PCR testi zorunlu mu sorusun için cevap arıyor. Aşı yaptırmayan öğrenciler okula gidebilecekler mi? İşte milyonların merak ettiği sorunun cevabı!

Velilere Pcr Testi Zorunlu Mu?

Uzun bir aradan sonra bütün kademelerde 6 Eylül'den itibaren yüz yüze eğitime geçilecek. Yüz yüze eğitimle faaliyete başlayacak olan okullarda oluşan bulaş riskini önleyebilmek için çeşitli çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalara ek olarak; iki doz aşı yaptırmayan okul çalışanlarının ve öğretmenlerin haftada iki kez olmak üzere negatif PCR testi bildirmeleri gerekiyor. Fakat öğrenciler için PCR testi ya da aşı karnesi şartı bulunmuyor. Veliler için PCR testi zorunluluğuna dair detay henüz açıklanmış değil.

Lise Öğrencilerine Aşı Zorunlu Mu?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer; öğrencilere yönelik aşı ya da PCR testi zorunluluğu olmadığının altını çizdi. Özer, öğretmenler, okul çalışanları, servis şoförleri ve yardım personelleri, idari personel, kantin ve yemekhane çalışanlarının iki doz aşı yaptırmamışlarsa haftada iki defa PCR testi vermeleri gerektiğini söyledi.

Öğrencilere Aşı Zorunlu Mu?

Gündemde henüz öğrencilerin aşılanması ile ilgili bir karar bulunmuyor. Fakat 15 yaş üstü gençler için sistemde aşı hakkı tanımlanmış durumda. Ayrıca kronik rahatsızlığı bulunan 12 yaş üzeri çocuklar da aşı yaptırabilecek.

Ziyaretçilere HES Kodu Kontrolü Yapılacak

Veli ve ziyaretçilerin okula giriş çıkışlarında hangi önlemler alınacak?

Salgın dönemi içerisinde veli ve ziyaretçilerin mümkün olduğu kadar okul bahçesi de dahil olmak üzere okul içerisine girmeleri için izin verilmeyecek. Ziyaretçilerin, okul bahçesi dahil, okula girişin gerekli bulunduğu durumlarda okul bahçesine giriş, bahçenin bulunmadığı durumlarda da en dış noktadan itibaren maske takmaları istenecek. Ziyaretçilerin okula alınması gerektiğinde ise HES kodu kontrolü gerçekleştirilecek.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11