Göl Yakınında Pedal Keyfi

Gölbaşı Belediyesi’nin haziran ayı içerisinde hizmete açmış olduğu akıllı bisiklet sistemi GÖLBİS’in kullanımı bugüne kadar sayı olarak 75 bini geçti.

Gölbaşı 21.08.2021, 11:15 İrem Durak
Göl Yakınında Pedal Keyfi

Göl Yakınında Pedal Keyfi

Gölbaşı Belediyesi’nin haziran ayı içerisinde hizmete açmış olduğu akıllı bisiklet sistemi GÖLBİS’in kullanımı bugüne kadar sayı olarak 75 bini geçti. Mogan Gölü kıyısında kullanılmakta olan sistemi ilçede yaygınlaştıracaklarını ifade eden Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, “Gölbaşı’nı bisiklet ilçesi yapacağız” şeklinde konuştu.

Mogan Gölü’nün kıyısında Gölbaşı Belediyesi tarafından 23 Haziran tarihinde hizmete açılan akıllı bisiklet sistemi GÖLBİS, ilçe sakinleri tarafından ve ziyaretçilerden ilgi görmeyi sürdürüyor. 24 bisiklet ve 2 istasyonu yer alan sistem açılmış olduğu günden bu yana 75 binden fazla defa kullanıldı. Ankara’da akıllı bisiklet projesini başlatan ilk belediye olduklarına dikkatleri çeken Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, uygulamayı yaygın hale getireceklerini belirtti. Kampüslere de istasyon kurulacağını anlatan Başkan Şimşek, “GÖLBİS, ilçemizi büyük bir üniversite kampüsüne dönüştürmemizin en büyük aracı olacak” diyerek, şu bilgileri verdi:

KÂR SAĞLAMAYI AMAÇLAMADIK

“Gölbaşı’mızın doğasına uygun hem Ankaralı hem de misafirlerimizin bu bölgede bisiklete gösterdikleri önemin farkına vararak bu işe başladık. Ankara’da da bu projeyi başlatan ilk belediyeyiz ve proje ile bisiklet kullanımını daha da yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. Ayrıca, sunduğumuz hizmetten kâr sağlamayı amaçlamadığımızdan saatlik kullanım ücretini sadece 2 TL olarak belirledik. Sistem, bisiklet yollarımızın yaygınlaşması ve Büyük Gölbaşı Merkez Projesi’nin hayata geçmesi ile yaygınlaşacak. Toplam 54 kilometre bisiklet yolu yapılması öngörülmekte. Üniversite kampüslerine bisiklet istasyonları kurulacak. Kampüslerden başlayıp Üniversiteler Caddesi ve devamında Mogan Gölü’ne kadar bisiklet yolu yapılacak. Bu sayede üniversite öğrencilerimizin Gölbaşı ile bütünleşmesi de sağlanacak. Özetle GÖLBİS, ilçemizi büyük bir üniversite kampüsüne dönüştürmemizin en büyük aracı olacak. Gölbaşı’nı bisiklet ilçesi yapacağız.

ÇEVRECİ ULAŞIM ARACI

GÖLBİS sayesinde toplu ulaşım üzerindeki yükü azaltacak, trafiğin bir nebzede olsa hafiflemesine, daha çevreci bir ulaşım aracına vesile olacağız. Bu salgın döneminde özellikle gençlerimiz evlerinde çok sıkıldı. Artık normalleşmeye döndük. Çok yakında da okullarımız açılacak. Yeni eğitim-öğretim sürecinde gençlerimize çok güzel bir hediye vermiş olduk. Gençlerimiz Gölbaşı’mızda rahatlıkla bisiklet sürebilir, sporlarını yapabilir. Bisikleti olmayan kardeşlerimiz için de bu uygulamanın mutluluk getireceğini düşünüyoruz. Vatandaşlarımız kurulumunu tamamladığımız günden bu zaman dilimine kadar hizmetten çok memnun kaldı. GÖLBİS, sağlık açısından da çok güzel ve önemli. Sadece gençlerimiz için değil herkesi Mogan Gölü kenarında GÖLBİS’İ kullanarak pedal çevirmeye davet ediyorum.”

NASIL KULLANILIYOR

Sistem, cep telefonlarına indirilebilen mobil uygulama ve istasyonlardaki kiosk üzerinden kullanılabiliyor. Kullanıcılar ister kredi kartları ile herhangi bir abonelik işlemi yapmadan, isterlerse sistem üzerinden abone olarak da bisiklet kiralayabiliyor. Kiralamanın saat ücreti ise 2 TL.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36