Fatih Köprüsü tedirgin ediyor

Keçiören’in girişinde yer alan Fatih Köprüsü’nün beton taraflarında yer yer dökülmeler göze çarparken, beton içerisinde yer alan demirlerin de paslanması dikkat çekmekte.

Keçiören 20.08.2021, 14:53 İrem Durak
Fatih Köprüsü tedirgin ediyor

Fatih Köprüsü tedirgin ediyor

Keçiören’in girişinde yer alan Fatih Köprüsü’nün beton taraflarında yer yer dökülmeler göze çarparken, beton içerisinde yer alan demirlerin de paslanması dikkat çekmekte. Yıpranan köprüyü kullanan sürücüler ile yayalar da durumda tedirgin vaziyette.

Üstünden her gün binlerce aracın ve altından da yayaların geçtiği Keçiören’de yer alan Fatih Köprüsü’ndeki yıpranma gözle görülür bir durumda bulunuyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) mart ayı içerisinde ‘yapılan muayene verilerine göre zaman içinde köprüde meydana gelen hasarlar ve yapısal ömrünün azalması’ sebebiyle yenileme kararı almış olduğu köprünün, beton kısımlarında yer yer dökülmeler belirginleşirken, demir kısımlarının ise paslanarak çürümesi dikkat çekici oldu.

Can Güvenliği Tehlike Altında

Bir vatandaş Fatih Köprüsü ile ilgili şikâyetini, “Köprüden sarkan paslanmış demir parçaları bir arabanın veya yayanın üzerine düşmeden ABB’nin çalışmalarına başlamasını istiyoruz. Köprüdeki yıpranma hem estetik olarak başkente yakışmıyor hem de can güvenliğini riske atıyor. Mesai giriş ve çıkış saatlerinde oluşan trafik de işin cabası” sözleriyle anlattı.

ÖĞRENCİLERİN OKULA ULAŞIM YOLU

Ankara Üniversitesi’nin; Veteriner, Ziraat, Devlet Konservatuvarı fakülteleri ile Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü ve Başkent Meslek Yüksekokulu’na yürüyerek giden öğrenciler de altından geçiyor. Bölgede yaşayan bir öğrenci de “Şu an okullar kapalı olduğu için yaya sayısı az. Ancak açıldığında çok sayıda öğrencide bu yolu kullanacak. Paslı demirlerden birinin üzerimize düşmeden onarım çalışmaları başlamalı” dedi.

8 ŞERİDE ÇIKARILMASI HEDEFLENİYOR

ABB geçen mart ayında Fatih Köprüsü ile ilgili yaptığı muayene verilerine göre, zaman içinde köprüde meydana gelen hasarlar ve yapısal ömrünün azalması nedeniyle Fatih Köprüsü’nü yenileme kararı alındığını duyurmuştu. ABB, yenileme çalışmalarıyla ilgili “2 gidiş-2 geliş olarak hizmet veren Fatih Köprüsü, aşamalı olarak yıkılarak 4 gidiş-4 geliş olmak üzere toplam 8 şeritten oluşacak” bilgisini paylaşmıştı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04