Gsm Numarası Nedir?

Gsm nedir? Gsm numarası nasıl alınır? Gsm firmaları nelerdir? Gsm kodu nedir? Vodafone gsm nedir? Turkcell gsm nedir? Türk Telefon gsm nedir?

Teknoloji 13.10.2020, 20:46
Gsm Numarası Nedir?

Gsm, İngilizce bir kelimedir. İngilizce Global System for Mobile Communications kelimelerinin baş harflarini taşımaktadır. Dilimizde ise Mobil İletişim Küresel sistem olarak tanımlanmaktadır.Gsm numarası; mobil iletişimin kesintisiz bir şekilde kullanılması için gereklidir ve ülkemizde gsm numarası denildiğinde akla cep telefonu numarası gelmektedir.

Gsm numarası cep telefonu iletişimlerinde geçerli olan ve kullanılan bir numaradır. Cep telefonları dünyanın pek çok ülkesinde kullanılmaktadır. Bu nedenle her bireyin farklı telefon numarası olmalıdır. İletişimin kesintisiz ve sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için gsm numaraları devreye girmektedir.

Tüm gms numaraları hücresel ağları kullanmaktadır. Ve dolaşımda bir sıkıntı yaşanmaması için bu ağlar geçiş yaparak kullanıcılara sunulmaktadır. Dolaşımdan çıkmadığınız sürece gsm numaranız ile tüm dünyada kesinti yaşamadan dolaşmanız mümkün olmaktadır.

Türkiye'deki gsm numarası operatörleri

Ülkemizde farklı gsm operatörleri bulunmaktadır. Hepsinin çekim gücü farklı olsa da aynı amaca hizmet etmektedirler. Ülkemizdeki gsm operatörlerini şu şekilde sıralayabiliriz;

* Turkcell

*Vodafone

*Avea

*Bimcell

*Pttcell

*Türk Telekom

Gsm numarası nasıl alınır?

Gsm numarası almadan önce bir gsm operatörü seçmeniz gerekmektedir. Her operatör kendine özgür belirlediği numaraları kullanıcılarına sunmaktadır. Bu numaralardan birini seçerek gsm numarası alabilirsiniz. Kullanım durumunuza göre isterseniz faturalı, isterseniz de faturasız gsm numarası alma imkanınız bulunmaktadır.

Faturalı gsm numarası alırsanız her ay belirli günlerde kullandığınız tutar karşılığında bir fatura kesilir ve buna göre siz de belirlenen gün de faturanızı ödersiniz. Faturasız gsm numaralarında ise önceden yüklediğiniz ücret kadar konuşma hakkı elde edersiniz. Bu hatlara ön ödemeli hatlar da denilmektedir.

Gsm Numarası Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gsm numarası alırken öncelikli olarak hattın sıfır bir hat olup olmadığı konusunda bilgi sahibi olmalısınız. Bu, yasak olmasına rağmen bazı operatörler daha önce kullanılmış hatları başkalarına açabilmektedir.

Bu nedenle gsm hattı almadan önce hattın yasal sahibi siz olduğunuza dair bir sözleşme imzalamalısınız ve bu sözleşmenin de düzenlenme tarihine dikkat etmeniz gerekiyor. Tarihi güncel olarak imzalarken siz atmalısınız. Yani o tarih itibari ile sizin yasal sahibi olduğunuza dair bilgi olabilirsiniz.

Gsm Numaraları Neye Göre Belirlenir?

Gsm numaralarını operatörler belirlemektedir. Her operatörün kendine göre belirlediği numaralar bulunmaktadır. Bir operatörün numarasını başka bir operatör kullanamaz. Bunlar önceden belirlenmiş numaralardır ve yasal olarak operatörler tarafından kullanıcılarına verilmektedir.

Gsm numarasını seçikten sonra başka bir operatöre taşıma işlemi de yapabilirsiniz bu durumda da yine sıfırdan bir sözleşme imzalamanız gerekmektedir. Gsm numarası almadan önce faturalı ya da faturasız hat olarak bir belirleme yapmanız gerekmektedir.

Siz kendi bütçenize göre fatura tutarınızı belirleyerek faturalarınızda ödeme ve ayarlama yapabilirsiniz. Bu nedenle faturalı hat belirlerken bütçenize göre belirlemeniz önemlidir. Böylece ödeme günlerinde sıkışmamış olursunuz ve faturaları gününde ödersiniz.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:07
Güneş 05:43
Öğle 12:51
İkindi 16:40
Akşam 19:49
Yatsı 21:18