EPİLEPSİ İLAÇLARI İLE İLGİLİ YAŞANAN BÜYÜK SORUN

Epilepsililer  son günler de  mağdur edildiğine dair bir çok mail alıyoruz. Uzun bir süreden beri bir çok ilaca erişim sağlanamadığına dair bilgiler geliyor.  Bu epilepsililer için çok ciddi bir konu. Neden bu kadar önemli; o konuyu dile getirelim...

Sağlık 03.04.2022, 00:25 03.04.2022, 00:40 Mehmet Kurt
EPİLEPSİ İLAÇLARI İLE İLGİLİ YAŞANAN BÜYÜK SORUN

   Nörologlar, epilepsili olanlara şunu söylerler ‘sakın ilacını almaya unutma. 1 kere unutursa, 1 1 yıl almamış gibi olursun!’ İşte bu durumu yaşayan ve bu riski taşıyan bizler, uzun süreden beri ilaçlarımıza ulaşamıyoruz.

   Daha önce de ilaç ile ilgili sorunlar yaşanırken, dolar bazındaki fiyatlarda makasın büyümesinden sonra, eczacılar birliğin ilaç ithalatındaki aksaklık oluştu. Bu da epilepsililer için kabus oldu. Sosyal medyada herkes birbirinden ilaç arıyor. Muadili alınarak, sağlıklı sonuca ulaşılmıyor! Ne kadar doğru tespit, ne kadar başarılı nörologlar olursa olsun, ilaçlar düzenli kullanılamazsa, tüm tedavi BOŞA GİDEBİLİR! Oysa epilepsililerin %70’lik kısmı ilaçla kontrol altına alınabiliyor.

 

   Konuyu birçok yere belirttiklerini belirten hastalar, 5 Marttan beri cevap bekliyor. Bu hafta sonuna kadar dönüş beklediklerini ifade eden epilepsi hastaları.,  ‘’Ne yazık ki; hala bununla ilgili dönüş olmadı. Frisium, sabril gibi bazı ilaçlara ulaşılamıyor. Epilepsililer de sesini duyurmak için yazılı ve sosyal medyada sesimizi yükseltmeye çalışmalıyız.’’  Çareyi  sosyal medya da arıyorlar.

   Konu ile alakalı olarak bildirimde bulunan vatandaşlar, ‘’Sorunu Sağlık Bakanlığımız ve Eczacılar Birliği’ne duyurabilmek için, Anadolu Ajansı’ndan ve  internet medyasının konuya duyarsız kalmamasını  ve bu ciddi sorun için insanların sesini duyurmasını rica ediyoruz.’’ Bu ciddi konuda kısa süre içinde çözüm bekliyorlar.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35