Kısıtlamalar geri dönüyor mu?

Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalar yapan Bakan Koca, 500 bine yakın aktif vakanın yüzde 81'inin tam aşılı olmayan bireylerden oluştuğunu belirtti.

Sağlık 03.09.2021, 12:47 İrem Durak
Kısıtlamalar geri dönüyor mu?

Kısıtlamalar geri dönüyor mu?

Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalar yapan Bakan Koca, 500 bine yakın aktif vakanın yüzde 81'inin tam aşılı olmayan bireylerden oluştuğunu belirtti. Virüse karşı aşı gücünün bulunduğunu belirten Koca, vaka sayılarının bu dönemlerde çok yüksek olduğunu söyledi.

Hastaneye yatan hastaların yaklaşık yüzde 90’ının tam aşı yaptırmayan bireyler olduğunu belirten Koca, belli bir süre aşı ile tam koruma sağlanabildiği bilgisini paylaşıp ‘’En yüksek sesle size sesleniyorum. Aşınızı yaptırın.’’ dedi. Koca ayrıca tam kapanma ve kısıtlamalarla alakalı olarak da konuştu.

Dünyayı kasıp kavuran salgın hastalığın sağlık olarak en çok yaşlıları, iş gücü olarak orta yaşlıları, eğitim öğretim için de çocukları etkilediğini belirten Koca, ‘’Aşının devreye girmesi ile beraber önümüzü görebileceğimiz günlere yaklaştık. Size daha önceden tünelin ucundaki ışık görüldü demiştim. Bugün tünelin çıkışı görünüyor diyebilirim.’’ İfadelerine yer verdi.

500 bine yakın aktif vakaların yüzde 81'inin tam aşı yaptırmayan kişilerden oluştuğunu belirten Koca, ‘’Hastaneye yatan vatandaşlarımızın yaklaşık yüzde 90'ı tam aşı yaptırmayan kişilerdir. Vefat edenlerin yüzde 90'ı ya aşı yaptırmamış ya da aşıları eksik kişilerdir. Aşı bizleri koruyor. Belli bir süre aşı ile tam koruma sağlanması mümkün. En yüksek sesle size sesleniyorum. Aşınızı olun.’’ Çağrısını yaptı.

Kısıtlama Geliyor Mu?

Okulların açılacağını hatırlatan Bakan Koca, yüz yüze eğitimde sürekliliği sağlamak istediklerini belirterek, gençlerin eğitimden eksik kalmalarının son derece üzücü olduğunu belirtti. Endişeli velilerin olabileceğini belirten Koca, ‘’Hep birlikte çaba gösterirken, zil sesinden sonra alarm sesi diyenleri haksız çıkaralım. İnanıyorum ki çıkaracağız. Öğretmenlerimizin motivasyonu hepimizden büyük olacak. ‘’ ifadelerine yer verdi.

Bilim Kurulu’nun okulların kapanmasını hiçbir biçimde gündemine almak istemediğini belirten Bakan Koca, virüse karşı elde aşının olduğunu anımsatarak  ‘’Vatandaşlarımızın artık sorumluluklarını bilerek, tedbirlere uymalarını, aşılarını bir an önce yaptırmalarını son derece önemsiyoruz.’’ Şeklinde konuştu.

Vaka sayılarının yüksek olduğunu belirten Bakan Koca, vefat sayılarının yükseldiğini, varyantların devreye girmesiyle beraber bulaşıcılığın da yükseldiğini ifade ederek, ‘’Kısıtlamaları gündemimize almadık.’’ diyerek, sözlerini tamamladı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03