Omicron Varyantı Ses Kısıklığı Yapar Mı? Belirtileri Nelerdir?

    Covid-19'un yanı sıra omicron varyantının belirtileri de sıkça araştırılan konular arasında yer alıyor. Uzmanlar, Covid ile ses kısıklığının oluşabileceğini söylese de soru, omicronların ses kısıklığı olup olmadığı. Omicron'un önceki sürümlerden daha çok soğuk algınlığı gibi olduğuna dair artan kanıtlar var. Bu durumda nezle belirtilerinden olan omicron varyantı ses kısıklığı yapar mı? İşte konuyla ilgili detaylı bir araştırma.

Sağlık 17.02.2022, 00:18 18.02.2022, 22:42 Mehmet Kurt
Omicron Varyantı Ses Kısıklığı Yapar Mı? Belirtileri Nelerdir?

    Uzmanlara göre çatallı ve boğuk bir ses, koronavirüsün belirtilerinden biri olabilir. Omicron varyantı dünyayı ele geçirmeye başladığında, birçok insan soğuk algınlığı semptomlarıyla hastalandığını bildirdi. Omicron'da ses kısıklığı olur mu? İşte Omicron varyantının en yaygın belirtileri.

Omicron'da Ses Sorunları Var Mı?

    Araştırmalar, omicron semptomlarının soğuk algınlığına benzer olduğunu göstermektedir. Bu nedenle, Omicron'un semptomlarından biri, soğuk algınlığı belirtisi olan ses kısıklığı, boğaz ağrısı, ses kısıklığı olabilir. En sağlıklı sonuç Covid-19 testi ile alınabilir. Uzmanların koronavirüsün bugüne kadarki en bulaşıcı varyantı olduğunu söylediği Omicron, dünya genelinde hızla yayılıyor. Ancak hastalar hafif semptomlar gösterdiği için virüsün neden olduğu Covid-19 hastalığı sıklıkla grip veya nezle ile karıştırılabilir.

     Omicron varyantı ile enfekte olanlar genellikle diğer varyantlara göre daha hafif bir hastalığa sahipken, sayının artması sağlık birimleri üzerindeki yükü artırmaktadır. Özellikle aşılanmamış ve yüksek risk altında olanlar için endişeler devam etmektedir.

Covid-19 ile Solunum Yolu Enfeksiyonları Arasındaki Farkı Nedir?

     Korona virüsü her gün farklı varyantlara ayrılıyor. Bunların sonuncusu ve en hızlı yayılan Omicron varyantıydı. Omicron olarak adlandırılan bu seçenek hem ülkemizde hem de dünyada olumsuz sonuçlarını göstermektedir. Bu nedenle semptomları da en iyi araştırılanlar arasındadır. Boğaz ağrısı, ishal, ses kısıklığı, burun akıntısı gibi çeşitli belirtilerle kendini gösteren Omicron'un belirtileri günden güne değişmektedir.

Omicron Cilt Belirtileri Nelerdir?

     Konuyla ilgili uzmanlardan da peş peşe açıklamalar geliyor. Omicron varyantının belirtileri, kuluçka süresi, kaç gün geçtiği gibi sorular genellikle bu aşamada araştırılır. Sözde grip vakaları son zamanlarda artarken, Omicron varyantının griple ortak ve belirgin semptomları paylaştığı söyleniyor. Peki Omicron varyantının belirtileri nelerdir, kuluçka süresi ne kadardır ve nasıl anlaşılır? İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre Omicron varyantı olan hastaların yüzde 20'sinin cilt semptomları yaşadığı söylenmektedir. Omicron varyantındaki cilt lezyonlarının ağırlıklı olarak çocuklarda ve genç erişkinlerde görüldüğünü vurgulanmaktadır.

    Deri bulguları özellikle kaşıntı, şişlik, kızarıklık veya kurdeşen dediğimiz rahatsızlıklarda fark edilir. Esas olarak diz, dirsek ve ayaklarda görülürler. Deride ayrıca kabarık, hafif yanan, kaşıntılı, hafif ağrılı bir görünüm ile karakterize edilen kırmızı ve mor şişlikler de görülebilir. Bu da önemlidir çünkü ellerde morluklar olduğunda hastalar oksijene ihtiyaç duyarlar ve bu da acil bir duruma yol açar.

Omicron Varyantının En Dikkat Çeken Semptomları

Dikkat çeken en önemli semptomlar şöyledir;

  • Burun akması
  • Baş ağrısı
  • Tükenmişlik
  • Hapşırmak
  • Boğaz ağrısı
  • Eklemlerde ağrı

Omicron Belirtileri ile Gribin Farklı Yönleri

Son zamanlarda Covid-19'un Delta varyantı ve Omicron varyantı başta İstanbul olmak üzere ülke genelinde vakaların artmasına neden oldu. Ayrıca Türkiye genelinde mevsimsel grip vakalarının sayısı da arttı. Bu durum, bu hastalıkların belirtileri arasındaki fark ve benzerliklerin neler olduğu fikrini doğurmuştur. Konu hakkında açıklama yapan doktorlar, yaygın grip semptomlarının öksürük, boğaz ağrısı, ateş, burun akıntısı, halsizlik, baş ağrısı, eklem ağrısı ve nefes darlığı olduğuna dikkat çekerken, hapşırmanın nadir görülen bir semptom olduğunu, koku ve tat kaybının çok nadir olduğunu açıkladı.

Omicron'daki Bu Şikayetlere Dikkat Edin

       Dünya genelinde endişelere yol açan koronavirüsün omicron varyantı hakkında önemli açıklamalar yapıldı. İngiltere'de yapılan araştırmalar da Omicron'un soğuk algınlığı semptomlarıyla ilgili önemli detayları ortaya çıkardı. Dikkat edilmesi gereken diğer semptomlar arasında kaşıntılı bir boğaz, hapşırma, sırt ağrısı ve yorgunluk var. Son zamanlarda dünyayı kasıp kavuran Omicron varyantı endişe verici olsa da, yeni bir çalışma, Omicron'u koronavirüsten ayıran daha spesifik semptomlara sahip olduğunu buldu. İngiltere'de yapılan araştırmalar, varyantın Covid'den daha çok nezleye benzediğini tespit ederken, burun akıntısı, baş ağrısı ve yorgunluk gibi semptomların Omicron'un ayırt edici özellikleri olduğunu vurguladı.

Yorumlar (2)
Ahmet SACID 2 yıl önce
Hapşırma öksürük ateş terleme üşüme uykusuzluk hakulasyon
Remzi Coşkun 2 yıl önce
Bel agrısı çok fazla.
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:09
Güneş 05:44
Öğle 12:51
İkindi 16:40
Akşam 19:48
Yatsı 21:17