Kripto para hangi siteden alınır?

Kripto paralar, orta ve uzun vadede ciddi yatırım geri dönüş oranı sunması açısından birçok yatırımcının portföyünde yer verdiği değer saklama araçları.

Teknoloji 11.05.2022, 17:22 İrem Durak
Kripto para hangi siteden alınır?

Kripto para hangi siteden alınır?

Kripto paralar, orta ve uzun vadede ciddi yatırım geri dönüş oranı sunması açısından birçok yatırımcının portföyünde yer verdiği değer saklama araçları. Bununla birlikte, kripto para satın alma sürecinde doğru platformu tercih etmek çok önemli. Bunun nedenlerine baktığımızda ilk sırada listelenen coin’lerin geniş olması geliyor. Bitcoin ve Ethereum gibi piyasa değeri ilk sıralarda yer alan coin’ler artık tüm borsalarda listelense de, henüz piyasa değeri belli bir seviyeye ulaşmamış yeni coin ve token’ların listelendiği borsalar fırsat yaratabilir. GEM olarak nitelendirilen bu coin’ler, çok ciddi yükselişlere sahne olabiliyor. Buna ek olarak borsaların düşük komisyon sunması da çok önemli. Hem spot piyasadaki alımlarda hem de vadeli (kaldıraçlı) işlem piyasasında komisyon oranlarının yüksek olması, yatırımcı açısından bir dezavantaj. Bunların yanında yüksek güvenlik standartları da dikkate alınması gereken bir konu. Nitekim kripto para cüzdanlarını ve kripto para borsasını hedef alan birçok siber saldırı gündeme gelebiliyor.

600’den fazla kripto para ve 1000’in üzerinde işlem çifti sunması ile öne çıkan Kucoin, kripto para satın almak için en iyi adres. Yüksek güvenlik standardı ile kripto varlıkları koruma altına alan borsa, aynı zamanda düşük komisyonla işlem sunması açısından da öne çıkıyor. Hangi borsadan kripto para satın almalıyım diyen yatırımcılar için, ‘neden Kucoin’ sorusunun yanıtlarına bakalım.

Geniş kripto para alternatifleri

Kripto para piyasası, her geçen gün büyüyen bir piyasa. Bitcoin’in ardından Litecoin, Dogecoin, Ethereum gibi altcoin’lerle yatırımcı sayısı artan piyasada yer alan yatırımcıların hedefi ise en yüksek getiri oranını sağlayan coin’leri keşfetmek. Kripto para dünyasında, piyasa değeri henüz çok düşük olmasına karşın değerlenme potansiyeli taşıyan coin’ler GEM, yani cevher olarak adlandırılıyor. Yatırımcıların büyük bir kısmı da bu coin’lere yöneliyor. Zira, Bitcoin ya da Ethereum’un yüzde 25 yükseldiği bir piyasada, GEM coin’ler yüzde 50, hatta yüzde 100’ün üzerinde değer kazanma potansiyeline sahip. Sıradaki GEM’i keşfet sloganı ile yola çıkan Kucoin borsası, 600’den fazla coin’in listelendiği bir borsa olması nedeniyle ön planda. Kucoin, değerlenme potansiyeli içeren kripto paraların listelendiği bir borsa.

Düşük işlem komisyonu

Kripto para yatırımında, spot ve vadeli işlem piyasasında komisyonlar son derece önemli. Özellikle yüksek işlem hacmine sahip yatırımcılar için komisyon ciddi bir gider teşkil etmesi bakımından dezavantaj olarak nitelendirilebiliyor. Kısa vadeli alım satım yaparak, arbitraj geliri elde etmek isteyen yatırımcılar başta olmak üzere, herkes düşük komisyonlu işlem olanağı sunan kripto para borsalarını tercih ediyor. Kucoin, en düşük işlem komisyonunu sunan borsa olması bakımından popüler. Düşük alım satım komisyonu nedeniyle, 10 milyondan fazla kripto para yatırımcısının tercih ettiği Kucoin, dünyada her 4 kişiden 1’inin tercihi.

Sigorta koruma fonu ile güvenceli yatırım

Kucoin’i en iyi kripto para borsası olarak öne çıkaran yönlerinden bir diğeri, kripto para borsasının en güvenli altyapıya sahip olması. Borsa, 2017 yılında faaliyete geçmesine karşın teknik altyapı geliştirme süreci 2013 yılına kadar uzanıyor. Bu zamana kadar birçok kripto para borsası, siber saldırılar ve güvenlik açıkları nedeniyle sorunlar yaşasa da, Kucoin yatırımcılarına her zaman güvenli bir yatırım ortamı sağlaması ile öne çıktı. Kucoin’in yüksek güvenlik sunan şifreleme standardı, bankacılık sektörü seviyesinde. Bununla birlikte borsa, yatırımcıların tüm kripto varlıklarını sigorta güvence fonu ile koruyor. Bu da her ne olursa olsun, yatırımların borsa cüzdanında güvenle saklanabileceğini gösteriyor.

KCS coin ile komisyon indirimi alma ve borsanın kârından pay alma, mobil uygulama ile hızlı işlem yapabilme gibi ayrıcalıklar da sunan borsanın avantajları saymakla bitmiyor. Kripto para hangi siteden alınır sorusunun yanıtı, yukarıda yer alan fırsatlar düşünüldüğünde, kesinlikle Kucoin.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:12
Güneş 05:47
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:46
Yatsı 21:14