Lokasyon Ne Demek?

Bölge lokasyonu ne demek? Coğrafyada lokasyon ne demek? Kargo lokasyon ne demek? Lokasyon kelime anlamı nedir?

Teknoloji 19.10.2020, 11:02
Lokasyon Ne Demek?

Lokasyon kelimesi çoğu kişi tarafından bilinmeyen ve manası merak edilen bir kelimedir. Lokasyon kelimesi mana olarak sadece bir şey için kullanılan kelime değildir. İki farklı anlamda kullanılan bu kelimeler, kullanıldığı bölüme göre farklı anlamlar taşımaktadır.

Bu iki çeşit manalar şu şekilde kullanılmaktadır.

  1. Özel Konum
  2. Matematik Konum

bu iki farklı bölüm için kullanılan lokasyon kelimesinin anlamı kendisine göre değişik bir anlam ifade ediyor. Özellikle lokasyon kelimesi daha çok gençlerin kendi aralarında bir yeri ifade ederken kullanmış olduğu bir kelimedir. Bu kelimeye orta yaşlı ve yaşlı kesim oldukça yabancı kalmaktadır.

Özel Konum Lokasyon Ne Anlam İfade Ediyor?

Eğer bir kişi ile konuşuyorsanız ve size lokasyon kelimesini özel konum olarak söylüyorsa ve siz de karşı tarafın ne demek istediğini anlamadığı iseniz, size bu terimin neden kullanıldığını söylemek istiyoruz. Özel konum olarak kullanılan lokasyon kelimesi, ülkenin veya bir ilin kendi içerisinde barındırdığı özelliklerin nerede ve hangi şekilde olduğunu anlatan kelimedir.

Bu coğrafi konum olarak adlandırılan lokasyon kelimesi, herhangi bir yere ait olan denizler, dağlar ve komşu ülkelerin nereleri olduğunu lokasyon kelimesini kullanarak söyleyebilirsiniz. Eğer özel konum ülkelerin iklimi, nüfusu ve jeopolitik konumu ile ilgili ifade etmek istenirse, bu kelime sık bir şekilde kullanılır.

Özel Konum Lokasyon Örnekleri

Özel konum olarak kullanılan lokasyon sözcüğünü daha iyi anlaşılması için örnekler vererek anlatabiliriz. Bu şekilde insanlara yabancı gelen ve ilk duyduklarında ne anlama geldiğini anlamayan lokasyon kelimesini daha iyi anlamış olurlar.

Lokasyon kelimesini tarif etmek istediğiniz bir şeyi anlatırken, herhangi bir farklı yer ile karşılaştırıp, o farklı yerin bir dağını veya yeraltı zenginliğini baz alıp, ona olan yakınlığına sahip olduğu lokasyonda diyebilirsiniz. Bu şekilde sizin anlatmak istediğiniz lokasyonunuz, diğer bir yerin lokasyonununa yani konumuna yakın olarak ifade edilip daha iyi anlaşılacaktır.

Özel konum lokasyon örnekleri şunlardır.

  • O yerin yerleşme şartları
  • Turizm faaliyetleri
  • Ekonomik faaliyetler
  • Ulaşım imkanı

örneklerini verebileceğimiz gibi, jeopolitik konumu ve nüfusu ile iklimini örnek olarak söyleyebiliriz.

Matematik Konum Lokasyon Ne İfade Eder?

Lokasyon kelimesinin özel konum dışında değişik mana ifade eden bir terim olarak kullanıldığı anlam ise matematik konumdur. Matematik konumda lokasyon kelimesi o coğrafi bölgeninin farklı özelliklerinin olduğunu ifade etmek amacı ile kullanılır.

Bu farklı özellikler şunlardır.

Anlatmak istediğiniz bir yerin enlem ve boylamlarının nereleri olduğunu lokasyon kelimesini kullanarak ifade edebilirsiniz.

Bir yerin meridyenlerinin ve paralellerinin nereler olduğunu aynı şekilde lokasyon kelimesini kullanarak söyleyebilirsiniz.

Ayrıyetten lokasyon kelimesini matematik konum olarak ifade ederken, Ekvator'a yakınlığı veya uzaklığı ile ifade edebileceğiniz örneğinde olduğu gibi, dünya üzerindeki başka bir yere olan yakınlığı veya uzaklığı olarakta örneklendirebilir ve ifade edebilirsiniz.

Günümüzde insanların manasını bildiği ve anladığı lokasyon kelimesi ise, bulunmuş olduğunuz bir yerin neresi olduğunu insanların anlamasını sağlayan bir kelime olarak anlaşılıyor ve insanlar sizin nerede olduğunuzu, etrafınızdaki başka yerler ile kıyaslayarak anlıyorlar.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12