Taksitli Telefon Alınır Mı?

Taksitli telefon nasıl alınır? Taksitli telefon satan yerler nerelerdir? Teknosa taksitli telefon satıyor mu? Kredi kartına taksitli telefon satan yerler nerelerdir?

Teknoloji 22.10.2020, 10:11
Taksitli Telefon Alınır Mı?

Yıllardır telefonlarımızı peşin veya taksitli olarak alabiliyoruz. Telefon gibi küçük elektronik eşyaları her zaman taksitli olarak alabilirsiniz, ama taksit sadece kredi kartı ile yapılmaktadır. Dolayısıyla taksitli bir şekilde telefon almak isterseniz sadece kredi kartınızın olması yeterli. Bazı mağazalar hala ki senetli bir şekilde alışveriş yapmanıza imkan sunuyor, lakin taksitli alışverişin en iyi yöntemi kredi kartıdır.

Taksitli alışveriş yapmak için de bankalar yeni bir sistem geliştirerek, isterseniz mağazada anında taksite bağlayabilir veya alışverişinizi yaptıktan sonra, banka size bir mesaj gönderir ve ona göre taksitlendirmenizi yapabilirsiniz. Artık günümüzde yılda binlerce, hatta milyonlarca telefon satılıyor ve çoğu da taksitli olarak alınıyor.

Telefonlar Kaç Taksitle Alınıyor?

Yeni telefon alacağınız zaman, mağazanın ve markanın çalıştığı bankaya göre 3 ile 5 arası taksitten, 10 veya bir yıllık takside kadar çıkarabilirsiniz. Taksitli alışveriş yaparken dikkat etmeniz gereken bir husus ise, örneğin telefonu 2 bin liraya aldıysanız ve 10 taksit yaptıysanız, 10 ay boyunca 2 bin liranız kredi kartınızda bloke edilir ve ancak 10 ay bittikten sonra, yani borcunuz bittikten sonra 2 bin lirayı tekrar kullanabilecek hale gelirsiniz.

Dolayısıyla telefonu taksitle alacağınız zaman, ne kadarlık telefonu kaç taksitle alacağınızı çok iyi düşünmeniz ve hesaplamanız lazım. Eğer taksitle alışveriş yapacaksanız ve durumunuz çok düşük değilse, en düşük taksit seçeneklerinizi seçmeniz en mantıklısı olacaktır.

Taksitle Telefon Alışveriş Yapmanın Avantajları ve Dezavantajları

Her taksitte olduğu gibi telefonu taksitle almanın avantajarlı bulunur, fakat ancak hesaplarınızı iyi yaparsanız avantajlı olacaktır. Taksitli telefon alışverişi yaptığınızda en azından aylık 100 lira veya 200 lira gibi ödemeniz olacaktır, böylece aylık hesabınız daha kolay olabilir.

Taksitle telefon alışveriş yapmak en azından çok büyük bir alışveriş yapmış gibi hissetmezsiniz. Taksitli alışveriş yapmanın dezavantajları var mı diye soracak olursanız, kimilerine olabilir. Taksitli alışveriş yaptığınızda hesabınızı doğru yapmadığınız sürece, kartınızı borca sokabilirsiniz. Örneğin 2 bin liralık alışverişi taksitle yaptıktan sonra, aylık ödemenin sadece 200 lira olduğunu düşünerek, 2 bin lirayı kullanabileceğini düşünür.

Taksitli Telefon Alışverişinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eğer telefonunuzu taksitli alışveriş yapacaksanız, öncelikle kaç taksitle alışveriş yapacağınızı dikkat etmeniz gerekir. Kendi maddi durumunuza göre taksit sayısına karar vermeniz gerekir. Bir başka konu ise alacağınız telefonu gerçekten taksitle almanız mı gerekir, yoksa peşin alabilir misiniz, onu düşünmeniz gerekir.

Taksit alışveriş yapmak, hesabınızı doğru yaptığınız zaman avantajlı bir alışveriş yöntemidir, fakat unutmayın ki taksit çoğaldıkça ödemeniz fazlalaşır. Bu sebeple taksit ödüyorum diye ödemeniz az gelmesin.

Kendinize göre bir hesap yaptıysanız ve ayda sadece bir tane o telefonu alacaksanız ve onu da taksitle alayım diyorsanız olabilir. Telefonunuzu taksitle alabilirsiniz ama sadece her zaman telefonun ne kadar olduğuna ve kaç taksitle alacağınıza ve hatta taksit miktarının ne kadar olacağına dikkat edin.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12