Trendyol Sahibi Kimdir? Trendyol Kurucusu Ve Ceo'su Demet Mutlu Kimdir? Demet Mutlu Hayatı

Trendyol'un başarılarla dolu serüveni. Trendyol kurucusu ve aynı zaman da Ceo'su olan isim Demet Mutlu kimdir? Hakkındaki tüm merak edilenler.

Teknoloji 10.01.2022, 01:05 10.01.2022, 01:10 Mehmet Kurt
Trendyol Sahibi Kimdir? Trendyol Kurucusu Ve Ceo'su Demet Mutlu Kimdir? Demet Mutlu Hayatı

22 Ağustos 1981 tarihinde ABD'nin New York kentinde dünyaya gelmiştir. Liseyi İtalya'da okuduktan sonra New York Üniversitesi Ekonomi bölümünü birincilikle tamamlayan Demet Mutlu, daha sonra Harvard'da Master Of Business Administration'a kabul edilmiştir. Master eğitiminin ikinci senesinde, kendi işini kurma fikri ağır basınca Harvard'ı yarım bırakmıştır.

İstanbul Bebek'teki evinin salonunda 300 bin dolar sermaye ile Trendyol'u kurdu. e-Ticaret platformunun ilk 16 ayda değeri 150 milyon doları geçti.

Trendyol'a yatırım gerçekleştiren Mynet'in kurucusu Emre Kurttepeli ve e-ticaret sektörünün önde gelen isimlerinden biri olan Sidar Şahin, Demet Mutlu'nun ilk ortakları olmuştur.

Kleiner Perkins Caufield ve Byers şirketlerinden yatırım alan Trendyol, 2010 senesinde cirosunu 34 milyon 33 bin 478 dolara ulaştırmayı başarmıştır. Facebook adresi üzerinde de e-mağaza olanakları bulunan marka, 2013 senesinde Maslak'taki yeni ofisine taşındı, daha sonra bu binaya Trend Store'u açmıştır.

Demet Mutlu, Trendyol'u kurmadan önce Japonya, İsviçre, Amerika ve Türkiye'de finans, pazarlama ve iş geliştirme alanlarında deneyim kazanmıştır. Verdiği bir röportajda, farklı ülkelerde ofis açmak yerine depolar açmayı ve büyümesini Orta Doğu ile Türki Cumhuriyetler'de sürdürmeyi hedeflediğini dile getirmiştir.

E-ticaret sitesi Trendyol'un değerini 16,5 milyar dolara çıkarmıştır. Bu sebepten ötürü Trendyol'un kurucu Demet Mutlu ile ilgili araştırmalar hız kazanmıştır. 2011 senesinde Fortune Dergisi tarafından “Dünyanın En Güçlü 10 Kadın Girişimcisi" arasında bulunmuştur. Peki, Trendyol'un kurucu Demet Mutlu kimdir, kaç yaşında? Demet Mutlu aslen nerelidir, evli midir?

Trendyol'un kurucu Demet Mutlu ile ilgili olarak yoğun araştırmalar gerçekleştiriliyor. E-ticaret sitesi Trendyol'un değerini 16,5 milyar dolara çıkarmasından sonra Trendyol'un kurucu Demet Mutlu kimdir, kaç yaşında? Demet Mutlu aslen nerelidir, evli midir? şeklinde sorular yoğun olarak araştırılan konu başlıklarından olmuştur. Dünya Ekonomik Forumu tarafından Genç Küresel Liderler listesinde Türkiye'den aday gösterilmiştir. Bu listede seçilmiş olan tek lider olma hakkına da sahip olmuştur.

Demet Mutlu, 22 Ağustos 1981 senesinde doğmuştur. Türk girişimci, E-ticaret alanında faaliyet göstermekte olan Trendyol'un kurucusu ve CEO'sudur. Peak Games'in yatırımcıları ve Co-Founderleri arasında bulunmaktadır. Demet Mutlu, 2010 senesinde Harvard eğitimini yarıda bırakarak Trendyol'u kurmuştur.

Demet Mutlu New York Üniversitesi'nin ekonomi bölümünü birincilikle bitirmiştir. İsviçre, Japonya, Amerika ve Türkiye'de finans, pazarlama ve iş geliştirme alanlarında çalışmakta olan Mutlu, sonrasında Harvard Üniversitesi'nde mastera geçmiştir.

Türkiye'ye ziyareti esnasında özellikle giyim alanında e-ticarette boşluk olduğunu fark eden Demet Mutlu, eğitiminin ikinci senesinde Trendyol'u kurmak için Harvard'ı bırakmış ve 2010 yılında Trendyol'u kurmuştur.

Trendyol, Avrupa'daki tüketicilere ulaşmak için önemli bir adım atıp, en.trendyol.com internet sitesini Avrupa'daki 27 ülkenin kullanıcılarının hizmetine açmıştır. Trendyol, yerli üreticilerin ve markaların dünyada bilinirliğini yükseltirken, Türk markası algısının güçlenmesine katkı a bulunuyor.

Müşterilerden gelen istekler doğrultusunda Trendyol Express, Trendyol Hızlı Market ve Yemek, Trendyol Cüzdan ve Dolap gibi yeni uygulamaları hayata geçirmeyi başarıyorlar.

BAŞARILARI

2011 senesinde ABD'li Fortune Dergisi tarafından "Dünyanın En Güçlü 10 Kadın Girişimcisi" arasında gösterildi. 2011 yılında Dünya Ekonomik Forumu tarafından Global Shaper seçildi ve Türkiye'de Global Shapers'ın kurucu üyesi oldu, 2012 senesinde de Davos Zirvesi'ne katıldı.

2013 senesinde "Business of Fashion" tarafından hazırlanan ve günümüz moda dünyasına yön veren 500 ismin bulunduğu BOF 500 listesinde tek Türk olarak bulundu.

2016 senesinde Dünya Ekonomik Forumu tarafından düzenlenen Genç Küresel Liderler listesinde Türkiye'den aday gösterilen ve seçilen tek lider oldu. Trendyol, "dünyanın en seçkin özel sosyal ağı" olarak ifade edildi.

2016 yılında The Hundert ve Forbes dergileri tarafından Avrupalı girişimci kadınlara örnek isim olarak adı geçti.

2017 yılında dünyaca ünlü lifestyle platformu Refinery29'un "İlham Veren Kadınlar" projesinin Türkiye temsilcisi olmayı başardı.

2019 senesinde de Ekonomist Dergisi tarafından Yılın İş İnsanları Ödülleri'nde 'Yılın Kadın Girişimcisi' seçildi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04