Hijyen setleri ve temizlik malzemeleri dağıtılıyor

Okullara temizlik malzemesi, öğrencilere hijyen seti Çankaya Belediyesi, eğitim öğretim senesinin başlayacağı 6 Eylül tarihi öncesinde okullara hijyen desteğine başladı.

Çankaya 31.08.2021, 17:02 İrem Durak
Hijyen setleri ve temizlik malzemeleri dağıtılıyor

Hijyen setleri ve temizlik malzemeleri dağıtılıyor

Okullara temizlik malzemesi, öğrencilere hijyen seti Çankaya Belediyesi, eğitim öğretim senesinin başlayacağı 6 Eylül tarihi öncesinde okullara hijyen desteğine başladı.

Çankaya Belediyesi, eğitim öğretim döneminin başlayacağı 6 Eylül tarihinden önce okullara hijyen desteğine başladı. Belediye ekipleri ilçe genelinde bulunan bütün okullara sıvı sabun ve temizlik malzemeleri ile 10 bin öğrenciye hijyen seti dağıtımı yapıyor.

Çankaya'da eğitimin hijyenik koşullarda devam ettirilmesi adına aralıksız çalıştıklarını belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Ekiplerimiz kısa bir süre içerisinde istekte bulunan bütün okullara 40 litre sıvı sabun ve temizlik malzemelerini ulaştıracak. Yüz yüze eğitimin hazırlıklarının başlamış olduğu, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin okullarına dönüş hazırlığı gerçekleştirdiği bu dönemde biz de desteklerimizi sunuyoruz" şeklinde konuştu. Taşdelen, "Okulların açılmış olduğu hafta içerisinde maske, mendil, el dezenfektanı ve kolonyanın bulunduğu hijyen setimizi özellikle, ekonomik desteğe gereksinimi olan bölgelerde ve köy okullarında dağıtacağız" şeklinde konuştu.

İlçedeki okulların 2021-2022 eğitim öğretim senesine problemsiz bir şekilde başlaması için belediyenin tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirten Taşdelen şu şekilde devam etti:

"Çocuklarımızın sağlık ve eğitim durumları bizim için her şeyden önemlidir. Maske, temizlik ve mesafe ile ilgili olarak kişisel koruma alışkanlığı kazanan çocuklarımızın eğitim aldığı okulların da hijyenini sağlamak adına bütün ekiplerimizle çalışıyor, bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Eğitimin aksamaması için bizler de yerel yönetim olarak elimizden geleni yapmayı sürdüreceğiz."

Diğer taraftan, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in sosyal medya ve açık hava iletişim mecralarında başlatmış oldukları aşı bilinçlendirme kampanyasına ilgi yükselerek devam ediyor. Taşdelen, Çankaya Belediyesinin tüm bilboard, raket ve kulebordlarında kullanmış oldukları "Aşılandıkça aşılaçak" başlıklı kampanya ile bütün Ankaralıları COVID-19 salgınına karşı aşı olmaya davet etti. Okulların açılışından önce aşılanma sayılarının yükseltilmesi gerektiğini belirten Taşdelen, şunları söyledi: "Virüsü yenmek için aşılarımızı olmalıyız. Varyantları ile beraber salgın tekrardan hız kazanmadan bütün tedbirlerimizi almalıyız. Artık salgınla değil, sağlıkla yaşayalım. Koronavirüs pandemisinden bir an önce kurtulmak adına hepimiz özellikle aşı ile ilgili olarak daha fazla bilinçlenmeliyiz. Çocuklarımızın ve hepimizin normal hayata dönebilmesinin en kısa yolu aşılanma ve alacağımız önlemlerdir.”

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36