Pitbull cinsi köpeği mahkeme silah sayma yönünde karar verdi

Ankara'da dört kişiyi yaralayan pitbull cinsi köpeğin sahibi Umut Batuhan Y.'nin yargılanmasının sürdüğü davada mahkeme, savcılığın isteği doğrultusunda sanık için "olaydan önce köpeğin tasmasını çıkarmış olduğu" gerekçesiyle "olası kastla silahla yaralama" suçundan tutuklama kararı çıkardı.

Çankaya 09.05.2022, 14:30 İrem Durak
Pitbull cinsi köpeği mahkeme silah sayma yönünde karar verdi

Pitbull cinsi köpeği mahkeme silah sayma yönünde karar verdi

Ankara'da dört kişiyi yaralayan pitbull cinsi köpeğin sahibi Umut Batuhan Y.'nin yargılanmasının sürdüğü davada mahkeme, savcılığın isteği doğrultusunda sanık için "olaydan önce köpeğin tasmasını çıkarmış olduğu" gerekçesiyle "olası kastla silahla yaralama" suçundan tutuklama kararı çıkardı. Çankaya'nın Oran semtinde meydana gelen olayda Pitbull cinsi köpeğini tasmasız bir biçimde sitenin bahçesinde bırakan Umut Batuhan Y., köpeğinin 4 apartman sakinine saldırması üzerine 'olası kastla silahla yaralama' suçundan yakalandı.

Köpeğin kendisine ait olmadığını ve köpeği yolda bulduğunu öne süren şüpheli, olaydan sonra ifade verdi ve Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Savcılık, şüphelinin tutuklanması yönündeki isteğinde olayın meydana geldiği yerin insanların güvenli bir biçimde yaşayacağı bir alan olduğunu ifade ederken tehlike oluşturan köpeğin kısırlaştırılmadığı da ifade edildi.

"SAVCILIK KÖPEĞİ SİLAH SAYDI"

Tutuklama talebinde 'Hayvanın tehlike yaratabilecek şekilde serbest bırakılması' suçunun TCK 177. maddede düzenlendiğine işaret edilen yazıda, fiil nedeniyle bir kişinin yaralanmasının 'taksirle yaralama' suçunu oluşturacağı vurgulandı. Şüpheli Umut Batuhan Y.'nin tasmalı olarak sitenin içine soktuğu köpeği, tasmasız bir şekilde site önüne bırakmasını savcılık, "dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırılıktan' ziyade, 'bilerek ve isteyerek' köpeğin başkalarına zarar verebileceğini düşünerek 'ne olursa olsun düşüncesiyle' kasıtlı bir şekilde hareket ettiğini göstermektedir" diye değerlendirdi. 'Olası kastla silahla yaralama' suçundan tutuklanan şüpheli hakkında verilen tutuklama kararında, 'silah deyiminden saldırı ve savunma amacıyla yapılmış olmasa bile fiilen saldırı ve savunmada kullanılmaya elverişli diğer şeyler anlaşılır' hükmüne de işaret edildi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:12
Güneş 05:47
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:46
Yatsı 21:14