Emekli ikramiyesine zam gelecek mi? Bayram ikramiyeleri ne kadar oldu?

Emeklilerin bayram ikramiyeleri için bu sene yeni bir artış gündemde yer alıyor.

Ekonomi 12.04.2022, 20:45 İrem Durak
Emekli ikramiyesine zam gelecek mi? Bayram ikramiyeleri ne kadar oldu?

Emekli ikramiyesine zam gelecek mi? Bayram ikramiyeleri ne kadar oldu?

Emeklilerin bayram ikramiyeleri için bu sene yeni bir artış gündemde yer alıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bugün gerçekleştirilecek olan kabine toplantısının ardından yeni zamlı Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerini açıklaması bekleniyor. Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiye tutarları geçen sene bin liradan 1100 liraya yükseltilmişti.

14 milyona yakın emekli Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiye zammı için beklentisine devam ederken bugün kabine toplantısında konunun ele alınması ve karara bağlanması beklenen durumlar arasında. Peki ödemeler ne zaman olacak? Yeni emekliler de yararlanabilecekler mi? İşte detaylar...

KİMLER YARARLANACAK?

Ramazan Bayramı ikramiyesi 25-30 Nisan tarihlerinde beklenirken; yeni emekliler de faydalanacaklar.

Bu senenin ilk ikramiyesi bu ay verilirken; yapılacak ödemelerden dul ve yetimler, yeni aylık bağlananlar da faydalanabilecekler.

SGK'dan yaşlılık, vazife malullüğü, malullük, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara ödenecek.

Ayrıca SGK'dan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine verilecek.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE KADAR OLACAK?

Geçen yıl Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiye tutarları 1100 liraya çıkartılmıştı. Bu sene ise enflasyondaki hareketlilik, memur maaş zamları bu çerçeve üzerinden üzerinden düşünüldüğünde bu artışın 1500 TL ile 1750 TL arasında bir rakam olması bekleniyor.

DUL VE YETİMLERİN ÖDEMESİ NASIL HESAPLANACAK?

Sabah gazetesinin haberine göre, dul ve yetimler ile sürekli iş göremezlik ödeneği alanlara da hisse veya iş göremezlik derecesi oranında ödeme yapılacak.

2 dosyadan hangisinde aylık oranı daha yüksek ise o dosya baz alınarak ödenecek.

RAMAZAN VE KURBAN BAYRAMI İKRAMİYELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Bu yıl Ramazan Bayramı 2-4 Mayıs'a denk geliyor. Ödemenin büyük ihtimalle 25-30 Nisan tarihleri arasında yapılması bekleniyor. Kurban Bayramı ikramiyesinin de 1-8 Temmuz'da ödeneceği tahmin ediliyor.

KESİNTİ VAR MI?

İkramiye ödemesinden kesinti yapılamıyor ve bu ödemeler haczedilemiyor.

BAŞVURU SÖZ KONUSU MU?

Hayır, SGK ödemeyi başvuru gerekmeksizin yapıyor.

Mayıs ayı sonuna kadar emekli, dul ya da yetim aylığı bağlananlar da Ramazan Bayramı ikramiyesini alabilecek. Mayıstan sonra temmuz sonuna kadar aylık bağlananlar ise Kurban Bayramı ikramiyesinden yararlanacak.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36