Kültür Bakanlığı Personel Alımı Başladı

Ekonomi 29.01.2022, 13:25 30.01.2022, 22:23 Sponsorlu icerik
Kültür Bakanlığı Personel Alımı Başladı

Kültür bakanlığı personel alımı için süreç başladı. Kültür bakanlığı tarafından başvuru sayfasının açılması ile beraber 758 sözleşmeli personelin alınacağı duyuruldu. Son başvuru tarihinin 5 Kasım cuma olduğu ve başvuru yapmak isteyenlerin geç kalmadan kültür bakanlığı personel alımı başvuru sayfasına giriş yaparak, başvurularını yapması gerektiği duyuruldu. İşte merak edilenler..

Kültür Bakanlığı 758 Personel Alımı Başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 758 sözleşmeli personel alımı için süreç 5 kasım cuma gününe kadar başladı.Başvuruyu yapan kişilerin lise mezunu olması yeterli.Başvuru şartları ve detaylar ile ilgili merak edilenler, kültür bakanlığı resmi internet sitesi üzerinde duyurular kısmında bulunmakta. Başvuru yapmak isteyenler kültür bakanlığı resmi internet sitesine giriş yaparak, personel alımı için bulunan sekmeye tıklayıp başvuru sayfasına ulaşabilir. Burada sizden istenilen belirli bilgiler bulunmaktadır. Bu bilgileri tamamen eksiksiz ve kişisel bilgilere eşdeğer şekilde doldurduğunuz takdirde başvuru sürecini tamamlayabilirsiniz.

Personel Alımında Son Gün Ne Zaman?

Son başvuru tarihi, 5 Kasımdır. 5 Kasım öncesinde başvuru süreci tamamlanmadan, 5 kasım sonrasında tekrardan sürecin uzatılması gibi bir etmen söz konusu değildir. Bu yüzden kültür bakanlığı tarafından açılan başvuru sayfasına geç kalmadan, başvuru yapmak isteyenler başvurularını yapabilir.

Başvuru Şartları Neler?

Kültür bakanlığı 758 personel alımında, belirli başvuru şartları bulunmaktadır. Ölçme seçme ve yerleştirme merkezi tarafından 2018 yılında yapılan KPSS B grubu puan türünden asgari 70 puan alınması belirtildi. Son başvuru tarihi itibariyle pozisyonlar için belirlenen bölümlerden mezun olunması gerekmektedir. Fakat lise mezunu kişilerin de başvuru yapabilmesi mümkün. Kütüphaneci, arkeolog, müze araştırması, mimar, mühendis, şehir plancısı, tekniker ve son olarak mütercim tercüman mezunları kültür bakanlığı personel alımı için sınava tabi tutulmakta. Bu sınav içinde çeşitli şartlar bulunmaktadır. Kültür Bakanlığı’nın resmi olarak yayınladığı duyurular bölümü takip edilerek, farklı bölümlerdeki kişilerin başvurularını bu doğrultuda yapmaları bekleniyor.

Sınav Başvuru Şekli Ve Süresi

Kültür Bakanlığı’nın resmi internet sitesinin ana sayfasında bulunan sınav başvuru sistemi başlıklı linkten, başvurular gerçekleşmektedir. Başvurular elektronik ortamda yapılacaktır. Adaylar herhangi bir sorunla karşılaşmamak adına öncesinde sınav başvuru kılavuzunu incelemeli. Sınav başvuru kılavuzu incelendikten sonra sınav zamanında ve saatinde herhangi bir gecikme olmadan bulunulmalı. Sınav sonrasında tekrardan ekrana giriş yapılması gibi etmenler gerçekleşmez. Sınav tarihinin değiştirilmesi gibi durumlarda Kültür Bakanlığı'nın duyurular bölümünde kişilere duyuru yapılacak sınava katılma şartlarını uymayan kişilerin sınavları geçersiz sayılacaktır aynı zamanda boş başvuru esnasında kişi tarafından oluşturulan problemler kabul edilmeyecek. Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre başvuru ve sınav şartları özenli olarak incelenmeli.

Güncel haberler ve daha fazlası için haber365 sitesini 7 gün 24 saat boyunca takip edebilirsiniz. haber365 ile son dakika haberleri anında öğrenin!

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:52
Güneş 05:36
Öğle 13:00
İkindi 16:54
Akşam 20:15
Yatsı 21:51