Fahiş Fiyat ve Stokçuluğu önlemek için yeni sistem geliyor

Bugün yapılan Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında ürün takiplerinin anlık olarak gerçekleşmesini sağlayacak yeni bir sistem kurulması kararı alındı.

Ekonomi 14.04.2022, 21:40 İrem Durak
Fahiş Fiyat ve Stokçuluğu önlemek için yeni sistem geliyor

Fahiş Fiyat ve Stokçuluğu önlemek için yeni sistem geliyor

Bugün yapılan Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında ürün takiplerinin anlık olarak gerçekleşmesini sağlayacak yeni bir sistem kurulması kararı alındı. Sistem ile ilgili herhangi bir detaya yer verilmezken toplantıda diğer önemli konuların da görüşüldüğü belirtildi.

Ekonomik istikrar ile alakalı gelişmeleri izlemek ve değerlendirmek için geçtiğimiz sene kurulan Ekonomi Koordinasyon Kurulu, bugün tekrar bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında yapılan toplantıdan sonra bir yazılı açıklama paylaşımı yapıldı. Açıklamaya göre toplantıda, son dönemdeki ekonomik gelişmeler ile küresel tedarik zincirlerinde gelişen değişimin ve artan küresel emtia fiyatlarının enflasyon görünümü üzerindeki etkileri yer aldı.

Bununla beraber açıklamada Türkiye’de hayata geçirilecek yeni bir sistemin de paylaşımı yapıldı. Gıda ve emtia fiyatlarındaki gelişmelere yönelik tedbirler ile tarımsal üretimin artırılması ve gıda arz güvenliğinin güçlendirilmesi konularının da ele alındığı toplantıda, ürün takibinin anlık olarak yapılmasını sağlayacak yeni bir dijital sistem kurulması kararı alındı. Sistem hakkında henüz herhangi bir detay paylaşılmazken, detayların yakında gelmesi bekleniyor.

Enerji fiyatları da toplantı konusuydu

Öte yandan toplantıda masaya yatırılan diğer konular arasında artan enerji fiyatlarının etkilerini yönetebilmek üzere ek finansman imkânlarıyla enerji verimliliğini artıracak ilave önlemler de görüşüldü. Enflasyon beklentilerinin iyileştirilmesine ilişkin tedbirler, bütçe imkanlarının etkin kullanımına yönelik alınabilecek aksiyonlar ile yatırım ortamının iyileştirilmesi ve kalifiye insan gücünün geliştirilmesine yönelik önlemler değerlendirilirken, önceki toplantılarda alınan kararların uygulama sonuçları da gözden geçirildi.

Bugünkü Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ve ilgili kurumların temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:07
Güneş 05:43
Öğle 12:51
İkindi 16:40
Akşam 19:49
Yatsı 21:18