Erkekler Mükemmel Karın Kasları İçin Neler Yapmalı?

   Erkekler, mükemmel karın kasları için epey bir uğraş vermektedir. Bunun için günlerini, saatlerini hatta yıllarını harcayanlar bile vardır. Ancak bazen tüm bunların gerçekleştirilmesine rağmen hedefe yani mükemmel karın kaslarına ulaşmak mümkün olamayabiliyor. Bunun için bazı egzersizlerin düzenli olarak takip edilmesinde ve yapılan bu egzersizlerin taviz vermeden sürdürülmesinde fayda vardır.

Spor 14.02.2022, 12:32 14.02.2022, 12:40 Mehmet Kurt
Erkekler Mükemmel Karın Kasları İçin Neler Yapmalı?

      Erkeklerin hayallerini süsleyen ve sahip olmak için hayatlarının önemli bir kısmını harcadıkları karın kaslarına kavuşmaları; onları fazlasıyla mutlu edici bir gelişme olarak ön plana çıkıyor. Mükemmel karın kasları hem görüntü açısından dikkat çekici bir hava oluşturulmasını sağlarken hem de sağlıklı yaşam için vücuduna dikkat eden kişilere de son derece yadsınamayacak derecede katkı sağlıyor. Bu nedenle, mükemmel karın kaslarına kavuşma isteği ütopik ve sağlıklı olarak görülemeyecek bir arzu değildir.

Mükemmel Karın Kası İçin Tavsiyeler

   Her erkeğin bir şekilde sahip olmak istediği mükemmel karın kasları için yapılması gereken ve uygulanması halinde onları istedikleri bu vücut tipine ulaştıracak bazı tavsiyeler şu şekilde sıralanabilir:

  •  Diyet konusuna özen göstermek

   İki türde açlık durumu vardır. Bunlardan biri, sık sık acıkma durumu diğeri de uzun süre tok kalabilme hadisesidir. Yani günde 5-6 öğün beslenenler olduğu gibi günde tek öğün beslenen kişiler de mevcuttur. Uzmanlar bilinenin aksine aslında ne yenildiğinin değil de ne zaman ve ne kadar yenildiğinin önemli olduğunu kaydetmişlerdir.

   Sofradan tam doymadan kalkmak, yemekten hemen sonra tatlı ve meyve tüketmemek; öncelikli tavsiyeler arasında sayılabilir. Yine bu bağlamda, alkol ve diyet ürünlerinden, şekerli, nişastalı ve unlu yiyeceklerden uzak durmak gerekir. Akşam yemeğinin saat 19:00’dan önce yenmesinde fayda vardır. Sebzelerden ve gerçek tam buğdaylı ekmekten, vücudun karbonhidrat ihtiyacının karşılanması yerinde olur. Sık acıkanlar için devamlı bir şeyler yenilmesindense ara öğünler oluşturulup ekşi meyve ve çiğ kuru yemiş tüketilmesiyle tokluk sağlanabilir. Böylelikle belirli bir yeme alışkanlığı kazanarak fit bir vücuda kavuşulması mucize değildir.

  • Karın kasları için düzenli egzersiz yapmak 

   Her egzersizin, karın kası için faydalı olmadığı aşikardır. Futbol, basketbol, boks ve ekstrem sporlar ayrıca bir karın kası egzersizini gerektirmezken düz koşu, bodybuilding, kardiyo için ekstra karın kası egzersizine gereksinim duyulabilir. Karın kasları için en etkili olabileceği görülen çalışma, sağ-sol tam dönülerek ve düz yapılan; 45 dereceyi geçmeyen crunch hareketidir. Yalnızca crunch hareketi yapılarak haftada 5 kez olmak üzere 30 dakikada ideal bir karına sahip olunabilir.

    Crunch hareketi, mekik ile benzerlik gösterir. Uygulaması son derece basittir. Crunch hareketi, ilkin ön karın kaslarını çalıştırırken vücut ağırlığının şekillenmesine önemli katkı sağlar. Crunch hareketinin ideal bir şekilde yapılması için hareket sırasında bel boşluğunun korunması gerekir.

  • Yağ enjeksiyonu yaptırmak veya protez yerleştirmek

    Bununla birlikte egzersiz yapamayanlar ve böyle bir karına sahip olmak isteyenler için önerilecek yöntem, Vasper Lipo olabilir. Operasyonla istenilen karına kavuşulamasa da ince bir bel ve karın, 1-2 saat içerisinde acısız şekilde ortaya çıkarılabilir. Ayrıca doğal ve fit görünüm için karnın yan tarafından yağ alınıp belli bölgelere yağ enjeksiyonu uygulanabilir.

    Bununla birlikte protez yerleştirme yöntemiyle baklava görünümlü karın kasları oluşturulabilir. Böyle bir operasyon uygulandıktan sonra belirli hareketleri yapmaktan kaçınmak ve uzman hekimin önereceği tavsiyeleri uygulamakta yarar vardır. Karın protezi uygulaması yaptırıldığında; bir ay eğilip kalkmak, güneşlenmek, denize girmek, yüzmek, ağır hareketlerde bulunmak ve egzersiz yapmak yasaktır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:07
Güneş 05:43
Öğle 12:51
İkindi 16:40
Akşam 19:49
Yatsı 21:18