Hücresel Beslenme Nedir?

Hücresel beslenme vitamin ve mineral eser elementlerinden yeterli oranda ve miktarda tüketilmesi bedenin ihtiyacı olan her şeyi doğal yöntemler ve doğal yollardan tedarik etme ve denge sağlığı politikasına hücresel beslenme denir.

Sağlık 25.02.2022, 13:44 Mehmet Kurt
Hücresel Beslenme Nedir?

    Bu kapsamda; hücresel beslenme nedir doktor gözetiminde ve onayında diyet listesi yapılır. Çünkü her diyete her beden aynı tepkiyi göstermesi beklenilmez.

Hücre temizliği için ilk önce bireyin beden analizi alınır. Daha sonra besin ihtiyaçları değerlendirilir.

Bu dönemde yeterli oranda et ve balık tüketimi günlük olarak bol sıvı tüketimi en az 4 ya da 5 porsiyon olacak şekilde meyve ve sebze tüketimi tavsiye edilir.

Kişiye Özel Program

Her bireyin detoksifikasyon yani hücre temizleme yeteneği çevre koşulları diyet, yaşam tarzı kişinin sağlık durumu ve genetik faktörlere göre farklılık gösterir.

   Ayrıca, hücresel beslenme nedir hücre süpürme programına başvuran hastalara hücresel temizlik ve beslenmeden oluşan tedavi öncesinde beden analizi metabolizma ölçümü antropometrik testler uygulanarak bir kimyasal bulgular değerlendirilmesi yapılır.

Gerekli görüldüğü takdirde moleküler düzeyde çalışmalar yapılarak bireye özel enerji ve besin ihtiyaçları incelenmeye alınır.

Diyet Sonrasında Neden Kilo Alınır?

    Hücresel beslenme nedir bir diyet listesi uygulandıktan sonra kilo alımının sebebi tamamen programını hızla alakalı olup diyet programları esnasında bedeninizin normal yaşantıda tükettiğiniz yiyeceklerden daha az miktarda tüketir ki bu da kalori yakmanıza sebep olur.

Fakat bu durum sonucu olarak hücresel bazda yetersiz olarak beslenmiş olursunuz.

Tüketmiş olduğunuz gıdaların miktarı ciddi olarak azalmaya gidildiği için hücrenin otomatik olarak kendisini savunmaya alır ve programı bıraktığınızda yeniden aç kalmamak için daha hızlı depolama işlevi görür.

Bu durumda verilmiş olan kiloların tekrardan alınması olarak sonuçlanır. Bu durumu geciktirmenin temel birkaç kuralı ve pratiği vardır.

Hücresel Temizleme Yöntemine Bitkisel Destek

Bazı protein vitamin ve mineraller bedenin hücre temizliği işlemini yerine getirmesine olanak sağlar.

    Hücresel beslenme nedir hücre süpürme programı ile hücrenin temizlik fonksiyonunu yerine getirilmesine sağlamış olan besinlere ilave olarak doğru formülize edilmiş bitkisel takviye yapılır.

Yapılan bu takviyeler sentetik olmayan tamamen doğal ve bünyesinde antioksidan özelliği taşıyan bitkisel bileşiklerdir.

Önerilen Besinler ile Hücrenizi Temizleyin!

     Hücre süpürme programının en temel amacı bireyin sağlıklı bir hayat tarzı geliştirmesine rehberlik etmekle beraber hücrenin temizliğe başlaması ile beraber kısa sürede iştah mekanizması normal işlevine dönerken devamlı atıştırma hissi ortadan kalkmış olur.

Bu noktada; hücresel beslenme nedir bağırsak florasında normalleşmeye başlamasını takip eden günlerde birey kendini daha zinde ve daha enerjik hissetmeye başlar.

İlk haftanın sonrasında bedendeki yağ yakımı hız kazanırken metabolizma hızlanmaya başlar. Kişi buna kilo kaybı ve beden yağ oranındaki azalmayı somut olarak fark edebilir.

Hücre Temizliğinde Tüketilmesi Gereken Gıdalar

    Vücudun başlıca hücre temizliği enzimi olan glutatyon düzeyini korumak maksadı ile öğünlerde yeterli oranda et balık tavuk gibi protein ağırlıklı gıdalar tüketilmesi gerekir.

Günde en az 2,5 litre sağlıklı su içilmeli ve günde en az 5 porsiyon meyve ve sebze beslenme düzenine dahil edilmesi gerekir.

Her gün lif yönünden zengin olan gıdalardan tercih edilirken bunlar fıstık tohum ve tahıllardan oluşan menüler olabilir.

Bunların beraberinde zaman zaman turpgiller sınıfında yer alan sebzeler ile çilek enginar sarımsak soğan zerdeçal pırasa tüketilmesi kesinlikle ihmal edilmemesi gerekir. Su içmenin beraberinde günde en az bir fincan yeşil çay içimi önerilir.

Bağırsaklarda yaşamış olan zararlı bakteri toksinlerden korunmak için yoğurt ve kefir tüketilmesi ve bunların beraberinde fiziksel aktivitelerde ihmal edilmemesi gerekir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:09
Güneş 05:44
Öğle 12:51
İkindi 16:40
Akşam 19:48
Yatsı 21:17