İş güvenliği uzmanları aşı takvimine dahil edildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan Vedat Bilgin, iş güvenliği uzmanlarının kademeli bir şekilde aşı takvimine dahil edildiklerini duyurdu.

Sağlık 22.05.2021, 16:15 İrem Durak
İş güvenliği uzmanları aşı takvimine dahil edildi

İş güvenliği uzmanları aşı takvimine dahil edildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan Vedat Bilgin, iş güvenliği uzmanlarının kademeli bir şekilde aşı takvimine dahil edildiklerini duyurdu. İş güvenliği uzmanları aşı takvimine dahil edildi.

İş güvenliği uzmanları aşı takvimine dahil edildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan Vedat Bilgin, Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş olan iş güvenliği uzmanlarının kademeli bir şekilde aşılanacaklarını belirtti.

Bakanlıktan duyurulan yazılı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının, iş yerlerinde sağlık ve güvenliği tesis etmeye yönelik çalışmakta olan iş güvenliği uzmanlarının bilgilerini Sağlık Bakanlığı ile paylaşacakları belirtildi.

Açıklamada görüşleri yer alan Bakan Vedat Bilgin, Bakanlık olarak salgın ile mücadele sürecinin sağlıklı şekilde yürütülmesi için tüm imkanları seferber ettiklerini belirtti.

"Bakanlığımız tarafından yetkilendirilmiş olan iş güvenliği uzmanlarımız kademeli bir şekilde aşılanacak." İfadesine yer veren Bilgin, söz konusu uzmanların kademeli bir şekilde aşı takvimine dahil edildiğini belirtti.

İş güvenliği uzmanlarının salgın süreci içerisinde önemli görev yürütmüş olduklarını vurgulayan Bilgin, "Başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere bütün çalışanlarımıza uygun ve güvenli kişisel koruyucu donanımların temin edilebilmesi adına denetim faaliyetlerimiz sürüyor." Açıklamasını yaptı.

"İşverenlerimizi ve çalışanlarımızı hızlı bilgilendirmeye özen gösterdik"

Salgın süreci içerisinde çalışanları korumaya yönelik birçok önlem aldıklarını hatırlatmayı unutmayan Bilgin, şu bilgileri verdi:

"Bu doğrultuda İş Sağlığı ve Genel Müdürlüğümüz tarafından hazırlanmakta olan dokümanların ve işverenler ile çalışanlardan yöneltilen tüm soru ve cevapların yer aldığı 'İş yerlerinde COVID-19 ile Mücadele' isminde bir platform kurduk. Böylece işverenlerimizi ve çalışanlarımızı önlemler konusunda devamlı, hızlı ve en güncel durumlar ile gelişmelerden haberdar etmek için bilgilendirmeye özen gösterdik."

Salgının Türkiye'de ile kez görüldüğü Mart 2020 yılından bu yana farklı bilim dallarında uzman akademisyenlerin bulunduğu Bilimsel İstişare Kurulu oluşturduklarına değinmekte olan Bilgin, şunları kaydetti:

"Bilimsel İstişare Kurulunun önerileri ve uzman ekibimizin çalışmaları ile özellikle toplu bir şekilde çalışmanın yer aldığı ve bulaş riski yüksek olan gıda, inşaat, maden sektörleri gibi 24 farklı çalışma alanlarına ilişkin olarak bilgilendirici dokümanlar hazırladık. Sektörel çeşitlilikler gözetilerek hazırlanmakta olan bu dokümanları, bütün iş yerlerimizi ve çalışanlarımızı içine alacak şekilde işveren, işçi ve memur konfederasyonlarımız, esnaflar ile sanatkarlar odalarımız ile beraber ilgili sivil toplum kuruluşlarımıza ve Uluslararası Çalışma Örgütü Türkiye Direktörlüğü ile paylaştık."

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:09
Güneş 05:44
Öğle 12:51
İkindi 16:40
Akşam 19:48
Yatsı 21:17