Menopoz Nedir? Menopoz Belirtileri Nedir? Menopoz Kaç Yaşında Başlar?

Menopoz döneminde ateş basmasına ne iyi gelir? Menopoz döneminde terleme için ne yapmalı? Menopozun ilk belirtileri nelerdir? Menopoza girerken adet birden kesilir mi? Menopoz döneminde ateş basması neden olur? Menopoza hangi bitki çayları iyi gelir? Ateş basması ne kadar sürer? Adet döneminde ateş basması normal mi? Menopoz Tedavi Edilebilir mi? Menopoz döneminde hangi vitaminler alınmalı? Menopoza girince ne olur? Remifemin ne işe yarar? Menopoz öncesi kanama olur mu? Menopozda ara kanamalar normal mi? En erken kaç yaşında menopoza girilir? Menopozun psikolojik belirtileri nelerdir? Menopoz belirtileri ne zaman başlar? Menopoz cinsel hayatı etkiler mi? Ateş basması hamilelik belirtisi olabilir mi? Menopoz döneminde üşüme olur mu? Lady ana ilaç nedir? Menopozda ateş basması ne kadar sürer? Menopoza giren kadınlarda cinsel isteksizlik olur mu?

Sağlık 06.11.2020, 16:51
Menopoz Nedir? Menopoz Belirtileri Nedir? Menopoz Kaç Yaşında Başlar?

Menopoz dönemi kadınlarda görülen bir durumdur. Belli bir yaşa gelen kadınlar menopoz dönemine girer. Menopoz dönemine giren kadınlar da folikül miktarı zamanlar azalmış olur. Aynı zaman da östrojen üretimi de kesilmiş olur. Zamanla artık adet döngüsü de kesilir ve yumurtalıklar küçülmeye başlar.

Kadınlarda menopoz yaşı genellikle 45-55 yaş arasıdır. Ancak bazı kadınlarda bu durum daha erken olabilir. Ancak doktora gidip muayene olmak gerekir. Özellikle ilk bir yıl yapılan muayeneler çok önemlidir.

Mutlaka menopoz döneminde olan kadınların doktora gitmesi gerekir. Böylelikle bu gibi dönemler de ne yapmak gerektiği hakkında detaylı bir bilgi de alınır.

Menopoza Girmeyi Etkileyen Faktörler

Kadınların menopoza girmesine birçok şey etki eder. Genetik etkenler genellikle oldukça etkilidir. Aile de bulunan kadınların hemen hemen hepsi benzer yaşlar da bu döneme girer.

Düzensiz adet gören kadınlar da çok sık etkilenen bir durumdur. Adet düzensizliği olan kadınlar genellikle daha erken yaşlar da menopoza girer. Psikolojik travma geçiren birçok kadında menopoza erken yaşlar da girebilir.

Çok soğuk yerler de yaşayanlarda da bu durum oldukça etkilidir. Birçok kadın soğuk yerler de yaşadığı zaman kısa sürede menopoza girer. Bu nedenle menopoz için birçok faktör bulunur. Bu gibi durumlar da birçok faktör bulunur.

Menopoz Sonrası Belirtiler

Menopoz sonrası olan belirtiler genellikle her kadında farklıdır. Rahim de küçülme meydana gelir. Sık idrara çıkma, kabızlık, rahim sarkması, makatta sarkma da meydana gelir. Koltuk altında ve genital bölge de bulunan kıllar da azalma olur.

Deri daha fazla incelir ve zamanla cilt kurur. Menopoz sonrası ağız rahatsızlıkları da baş gösterir. Özellikle diş eti rahatsızlıkları çok sık görülür. Ancak her kadında belirtiler oldukça farklıdır. Bazı kadınlar da bu belirtilerin hiçbiri görünmeyebilir.

Menopoz Döneminde Beslenme

Menopoz döneminde beslenme oldukça önemlidir. Menopoza giren kadınlar da metabolizma yavaşlar ve her kadın çok fazla kilo almaya başlar. Sıcak basmaları çok fazla olur ve bunu engellemek için e vitamini almak daha sağlıklı olur. Genellikle bu gibi durumlar da tuz alımı da azalır.

Bazı doktorlar düzenli egzersiz yapılmasını önerir. Bu nedenle menopoz dönemine giren kadınların kendisine dikkat etmesi gerekir. Böylelikle bu dönemi daha rahat bir şekilde atlatabilirler.

Menopoz Dönemi Her Kadında Aynı Yaşta Mı Başlar?

Menopoz dönemi her kadında aynı yaşta başlamaz ve aynı belirtiyi vermez. Buna etki eden birçok durum vardır. Kimi kadın yaşadığı sorunlardan dolayı çok erken yaşta menopoza girerken kimi daha geç yaşlar da girer.

Menopoz dönemine girdiğiniz zaman bu konuda doktora görünmek gerekebilir. Genellikle herhangi bir ilaç kullanımı yapılmaz.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12