Tırnak sararması hangi vitamin eksikliğinden olur?

Tırnak renginin sararması genellikle enfeksiyon ya da tırnak mantarının bir belirtisidir. Peki, tırnak sararması hangi vitamin eksikliğinden olur? Sağlıklı görünen tırnaklar için hangi vitamin ve mineralleri tüketmeliyiz?

Sağlık 08.05.2020, 15:40
Tırnak sararması hangi vitamin eksikliğinden olur?

Vücudumuzda sonradan meydana gelen anormallikler bize sağlığımız hakkında ipuçları verir. Tırnak renklerinin de bir anda değişmesi, olağan renginden farklı renklere bürünmesi de buna örnektir. Tırnak renginin sararmasının oje, cila gibi maddeleri çok kullanmak gibi basit nedenleri olabilirken; altında yatan sebep kronik karaciğer rahatsızlığı,  lenfatik tıkanmalar gibi daha ciddi hastalıklar da olabilir. 

Tırnak Sararması Neyin Habercisi

Keratin vitamininden oluşan tırnaklar günde 0,2 mm uzar. Cilt ve saçlara oranla güçlü bir yapıya sahip olsa da bazen çok kolay kırılabilirler. Tırnak bakımının ihmal edilmesi, yanlış manikür ve pedikür, tırnakların günlerce ojeye maruz kalması, kozmetik ürünler ve en önemlisi vitamin ve mineral eksikliğinden dolayı tırnaklarda bazı olumsuz değişimler yaşanır. En yaygın sorunlardan biri de tırnaklarda sararma sorunudur. Bunu gidermenin en iyi yolu ise vitamin ve minerallerinden yararlanmaktır. Peki sağlıklı görünen tırnaklar için hangi vitamin ve mineralleri tüketmeliyiz? İşte yanıtı…

Tırnak neden sararır? Ojeden sararan tırnaklar nasıl beyazlatılır ...

-B1 vitaminleri tırnakların keratein sentezi için gereklidir. Et, balık, ceviz, fındık ve tam tahıl ürünlerini tüketerek B1 vitamin eksikliğini ortadan kaldırabilirsiniz.

-B2 özellikle saç ve tırnakların hızla büyümesini sağlar. Bunun için et ve süt ürünlerinden faydalanabilirsiniz.

-E Vitamini cilt, saç ve tırnakların sağlıklı ve canlı görünmesine yardımcı olur.

-Kükürt ve silisyum tırnaklar için alınması gereken olmazsa olmaz minerallerdir. Tırnaklarınızın güçlenmesini ve büyümesini sağlar.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:07
Güneş 05:43
Öğle 12:51
İkindi 16:40
Akşam 19:49
Yatsı 21:18