Hem Karadeniz hem de Akdeniz’de yardıma koşuyor

Ankara, Türkiye’de yaşanan sel ve yangın felaketlerinin yaralarını sarmaya yardımcı olmayı sürdürüyor.

Sincan 16.08.2021, 15:06 İrem Durak
Hem Karadeniz hem de Akdeniz’de yardıma koşuyor

Hem Karadeniz hem de Akdeniz’de yardıma koşuyor

Ankara, Türkiye’de yaşanan sel ve yangın felaketlerinin yaralarını sarmaya yardımcı olmayı sürdürüyor. Sincan Belediyesi, Kastamonu’da meydana gelen sel felaketinden sonra bölgeye yardım malzemesi gönderirken, Etimesgut Belediyesi de Akdeniz Bölgesi’nde meydana gelen yangında mağdur olan çiftçilere hayvan desteği açıkladı.

Sincan Belediyesi, Kastamonu’da meydana gelen sel felaketinden sonra, selzedelerin yaralarını sarmak üzere yardım çalışmalarını sürdürüyor. Bölgeye gıda yardımı sağlayan belediye, ayrıca bir damperli kamyon, bir lowbet (rampalı taşıma kasası bulunan TIR) ve bir hidrolik kepçeyi de bölgeye gönderdi. Sel afetlerinin Başkentlileri ve kendilerini derinden üzdüğünü ifade eden Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, “Bu zor zamanlarda birlik ve dayanışma içerisinde yaşamak gibi güzel bir hasletimiz var. Allah bu afetlerden ülkemizi korusun. Bir daha bu afetleri inşallah yaşamayız” dedi. Sincan Kaymakamı Abdullah Küçük ise “Bu felaketler yakın tarihimizde görülmeyen düzeyde büyük felaketler. Maddi kayıplar bir şekilde telafi edilir ama canlar gerçekten çok üzücü. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Sincan olarak üzerimize düşen vazifeyi yapmanın gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.

YANGINZEDE KÖYLÜLERE 240 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN DESTEĞİ

Etimesgut Belediyesi, Akdeniz Bölgesi’nde etkili olan yangınlar nedeniyle hayvanları telef olan köylülere yardım elini uzattı. Belediye, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla hayata geçirilen, 5 keçi, 5 koyun ve 2 düve yardım kampanyasına 240 küçük baş hayvan ile 300 torba yem desteği gönderdi. Hayvanlar ve yemler, belediye ekiplerince ihtiyaç sahibi köylülere dağıtıldı. Milletçe sel, deprem, yangın gibi doğal afetlerde birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olduklarını belirten Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, “Orman yangınlarında hayvanları telef olan köylülerimizin yanlarında olarak, acılarını hafifletmek ve bütçelerine katkı sağlamak amacıyla 202 koyun, 38 keçi, 300 çuval yem desteği sağladık. Yangından etkilenen vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim ülkemizi her türlü felaketlerden korusun” dedi.

NALLIHAN’DAN DA YARDIM ULAŞTIRILDI

Nallıhan Belediyesi de Bartın, Kastamonu ve Sinop’ta meydana gelen sel felaketinden etkilenen vatandaşlar için yardım kampanyası düzenlendi. Kampanya kapsamında hayırseverlerin destekleriyle toplanan malzemeler, sel bölgelerine gönderildi. Belediye ayrıca bölgedeki sel atıklarının temizlenmesi için de bölgeye iş makinesi gönderdi.

Selin en çok vurduğu Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde birçok bina büyük zarar görerek kullanılamaz hale geldi.

Antalya’nın Manavgat ilçesindeki yangında da orman köylerinde hayvanların bir kısmı ölürken birçoğu da yaralanmıştı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03