Altındağlı çocuklar okçuluğu öğreniyor

Altındağ’daki Mete Gazoz Okçuluk Merkezi’nin kayıtlı sporcu sayısı oldukça kısa bir süre içinde 500’e ulaştı.

Altındağ 06.05.2022, 22:55 İrem Durak
Altındağlı çocuklar okçuluğu öğreniyor

Altındağlı çocuklar okçuluğu öğreniyor

Altındağ’daki Mete Gazoz Okçuluk Merkezi’nin kayıtlı sporcu sayısı oldukça kısa bir süre içinde 500’e ulaştı. Her biri ‘Mete Gazoz’ olabilmek için hedefe kilitlenmiş olan çocuklar, “Evde sıkılmaktansa ya da telefon ile boş boş zaman geçirmektense buraya geliyorum, hayatım değişiyor”, “Ok atarken çok mutlu oluyorum, her şeyi sıfırlıyorum”, “Kaliteli zaman geçiriyorum. Hem eğleniyorum hem de öğreniyorum” ifadelerini kullandılar.

Altındağ’ın Doğantepe Mahallesi’ne inşa edilmiş olan ve 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda şampiyon olarak Türkiye’ye okçulukta ilk madalyasını kazandırmayı başaran milli sporcu Mete Gazoz’un ismi verilen okçuluk merkezi büyük ilgi görüyor. Bu sene 24 Şubat’ta açılan tesise kısa sürede 500 genç kayıt yaptı. Altındağlı çocuklar ve gençler, geleceğin olimpiyat şampiyonu olmak için tesiste durmaksızın çalışmayı sürdürüyor. Her biri, olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz’u örnek alıyor ve geleceğin olimpiyat şampiyonu olmak için ter dökmeye devam ediyor.

BOŞ ZAMAN GEÇİRMEKTENSE BURAYA GELİYORUM

* Bedensel engelli 15 yaşındaki Eren Demir, yaklaşık iki yıldır okçuluk sporuyla ilgileniyor. Azmi ve yeteneğiyle de öne çıkan Eren, hayalinin 2020 Olimpiyat Şampiyonu Mete Gazoz gibi olimpiyat şampiyonu olmak olduğunu söylüyor. Eren, “Evde sıkılmaktansa ya da telefonla boş boş zaman geçirmektense buraya geliyorum, hayatım değişiyor. Altındağlı çocuklara, bizlere bu imkânı sunduğu için Altındağ Belediyesi’ne ve Başkan’ımız Asım Balcı’ya çok teşekkür ediyorum. Herkesi bu imkânlardan faydalanmaya davet ediyorum” diyor.

BEDENSEN ENGEL BAŞARIYA ENGEL DEĞİL

Bedensel engelli olmasının okçuluk sporunda başarılı olmasına hiçbir engel teşkil etmediğini söyleyen Eren, “Hedefleri 12’den vuruyorum, engelleri ortadan kaldırıyorum” mesajı veriyor.

OK ATARKEN HEYECAN VE SEVİNÇ YAŞIYORUM

* Merkezde yetişen bir diğer sporcu adayı ise 9 yaşındaki İsmail Kaan Karademir. 4 yaşındayken başladığı okçuluk sporuna Mete Gazoz Okçuluk Merkezi’nde devam eden Kaan’ın hedefi de ileride Mete Gazoz gibi olimpiyat şampiyonu olmak. Okçuluk sporuyla babası sayesinde tanıştığını söyleyen İsmail Kaan, “İleride büyük başarılara imza atmak istiyorum. Ok atarken çok mutlu oluyorum, her şeyi sıfırlıyorum, bir şey düşünmüyorum, sadece heyecan ve sevinç yaşıyorum. Herkese tavsiye ediyorum” ifadelerini kullanıyor.

HEM EĞLENİYORUM HEM DE ÖĞRENİYORUM

* 10 yaşındaki Aslı Asuman’ın da hedefi başarılı bir sporcu olmak. Aslı, evde telefon ya da televizyonla vakit geçirmek yerine Mete Gazoz Okçuluk Merkezi’ne geldiğini ve burada sporla verimli zaman geçirdiğini söylüyor. Tüm yaşıtlarına okçuluk sporuyla ilgilenmelerini tavsiye eden Aslı ise şunları söylüyor: “Burası çok güzel. Bizi beden eğitimi dersinde getirmişlerdi. Ben çok sevdim, devam etmeye karar verdim. Kaliteli zaman geçiriyorum. Hem eğleniyorum hem de öğreniyorum.”

YETENEKLİ GÖRDÜĞÜMÜZ ÇOCUKLARI YARIŞMALAR İÇİN YETİŞTİRİYORUZ

* Antrenör Hakan Karademir, 10 yıldır okçuluk sporunda yeni yetenekler yetiştirdiğini belirterek, “Mete Gazoz Okçuluk Merkezi kısa bir süre önce açılmasına rağmen yaklaşık 500 tane öğrencimiz var. Dört antrenör burada, çocuklarımıza bu sporu en iyi şekilde öğretmeye ve sporu sevdirmeye çalışıyoruz. Yetenekli gördüğümüz çocuklarımızı yarışmalar için yetiştiriyoruz. Altındağ spor alanında Ankara’da gerçekten bir numara. Çünkü burada her spor branşının bir tesisi var. Tekvando, futbol, güreş, okçuluk sporlarının her birinin bir tesisi var. Sporcu potansiyeli de çok fazla. Biz burada çocuklarımızı bedensel yönden geliştirmenin yanı sıra, sokaklardan koruyor, suça bulaşmalarını önlüyor, onları ahlaki yönden de geliştiriyoruz. Topluma daha iyi, daha sağlıklı bireyler kazandırmaya çalışıyoruz” bilgisini veriyor.

YENİ ŞAMPİYONLARIN ADRESİ OLACAK

* Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “Milli okçumuz Mete Gazoz, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda, tarihindeki ilk olimpiyat madalyasını ülkemize kazandırdı. Kazandığı altın madalya ile ülkemize büyük bir gurur yaşatan Mete Gazoz’un ismini verdiğimiz tesis, inşallah yeni milli sporcuların ve şampiyonların adresi olacak. Altındağlı gençlerimiz ilk günden o kadar büyük ilgi gösterdi, o kadar azimle sarıldı ki oklara, temennimizin gerçek olacağına inancımız tam. Tam 500 pırıl pırıl, genç ve azimli okçumuz Altındağ’da yetişmeye başladı. Hepsine ilgilerinden ve azimlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Altındağ’ın altın çocuklarıyla gurur duyuyorum” diye konuştu.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:12
Güneş 05:47
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:46
Yatsı 21:14